Έχουμε τις ταχύτητες ίντερνετ που πληρώνουμε;

Πέρα από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το τμήμα πωλήσεων μιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών ενημερώνει ελλιπώς ή παραπλανητικά τον υποψήφιο πελάτη για το «πακέτο» που καλείται να αγοράσει, ένα ευρύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μέσες ταχύτητες ίντερνετ απέχουν πολύ από τις ονομαστικές, που αναγράφονται στα συμβόλαια.
Χρόνος ανάγνωσης: 
11
'

Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, με μήνυμά της η εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ της οποίας είμαι συνδρομήτρια εδώ και χρόνια με καλωσόριζε «στις εκπληκτικές ταχύτητες οπτικών ινών» του νέου «fiber» προγράμματός μου που –όπως έγραφε– για πρώτη φορά μου έδινε «δέσμευση πραγματικής ταχύτητας». Είχε προηγηθεί πριν λίγες ημέρες τηλεφωνική ενημέρωση για διετή ανανέωση και αναβάθμιση του συμβολαίου μου, που είχε λήξει. Η προσφορά φαινόταν συμφέρουσα και συμφώνησα να προχωρήσουμε: η διαφορά στον λογαριασμό για ίντερνετ και σταθερό ήταν περίπου 5 ευρώ περισσότερα τον μήνα και η ονομαστική ταχύτητα ίντερνετ του νέου συμβολαίου θα έφτανε έως και τα 50 Mbps, από έως 24 Mbps που ήταν προηγουμένως.

Σε έλεγχο ταχύτητας που έκανα αμέσως μόλις έλαβα το αυτοματοποιημένο μήνυμα, είδα ότι δεν έπιανα πάνω από 10,8 Mbps ταχύτητα κατεβάσματος (όσο και πριν την αναβάθμιση δηλαδή) αλλά δεν έδωσα τόση σημασία γιατί θεώρησα ότι οι νέες πιο γρήγορες ταχύτητες ήταν θέμα ωρών να ενεργοποιηθούν. Κάτι που αμέλησα να ελέγξω εκ νέου τις επόμενες ημέρες και στην πορεία το ξέχασα εντελώς. Με το ζήτημα ασχολήθηκα ξανά μετά από καιρό, όταν εμφανίστηκε προσωρινό πρόβλημα στη σύνδεσή μου. Τότε ήταν που διαπίστωσα –κατά τύχη– ότι παρότι πλήρωνα για «εκπληκτικές ταχύτητες οπτικών ινών», ποτέ δεν τις απόλαυσα.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.