Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
cover-iot.jpg

Πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα στο Ίντερνετ των Πραγμάτων;

Διεστραμμένοι που μιλούν σε βρέφη κατά τη διάρκεια της νύχτας μέσω baby-monitors, αργόσχολοι που χακάρουν κάμερες ασφαλείας, φαρσέρ που φρακάρουν τουαλέτες, εκβιαστές που κρατούν ομήρους ολόκληρα νοσοκομεία, ψυγεία που στέλνουν χιλιάδες spam. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Το 2020 θα υπάρχουν περισσότερες από 50 δισεκατομμύρια συσκευές στο οικοσύστημα του Internet of Things. 50 δισεκατομμύρια! Περίπου 7 συνδεδεμένες συσκευές ανά κάτοικο του πλανήτη. Aν στον παρονομαστή της διαίρεσης τοποθετήσουμε μόνο όσους θα έχουν πρόσβαση στο internet, το πηλίκο σχεδόν διπλασιάζεται. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε λιγότερο από πέντε χρόνια ο καθένας μας θα έχει πάνω του, δίπλα του, γύρω του διψήφιο αριθμό συσκευών που εντάσσονται στο Internet των Πραγμάτων.

Τι είναι το Internet of Things;

Χοντρικά (πολύ χοντρικά όμως) στο IoT εντάσσεται κάθε αντικείμενο ή συσκευή που έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στο internet, προκειμένου να στέλνει και να λαμβάνει δεδομένα: από ένα σύστημα συναγερμού που σας ειδοποιεί με SMS και ένα ασύρματο POS, μέχρι έναν βηματομετρητή που μεταδίδει live στο Facebook πόσο τρέξατε. Εκτός από τα φυσικά αντικείμενα, στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων συγκαταλέγονται τα δίκτυα που τα συνδέουν, τα υπολογιστικά συστήματα που επεξεργάζονται και αποθηκεύουν τα δεδομένα και οι τεχνολογίες που επιτρέπουν τη διάδραση με το φυσικό ή virtual περιβάλλον.

Image
a.png

Σύμφωνα με έκθεση της Ernst and Young το 70% των δημοφιλέστερων συσκευών IoT που κυκλοφορούν στην αγορά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη