Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
cover-iot.jpg

Πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα στο Ίντερνετ των Πραγμάτων;

Διεστραμμένοι που μιλούν σε βρέφη κατά τη διάρκεια της νύχτας μέσω baby-monitors, αργόσχολοι που χακάρουν κάμερες ασφαλείας, φαρσέρ που φρακάρουν τουαλέτες, εκβιαστές που κρατούν ομήρους ολόκληρα νοσοκομεία, ψυγεία που στέλνουν χιλιάδες spam. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Το 2020 θα υπάρχουν περισσότερες από 50 δισεκατομμύρια συσκευές στο οικοσύστημα του Internet of Things. 50 δισεκατομμύρια! Περίπου 7 συνδεδεμένες συσκευές ανά κάτοικο του πλανήτη. Aν στον παρονομαστή της διαίρεσης τοποθετήσουμε μόνο όσους θα έχουν πρόσβαση στο internet, το πηλίκο σχεδόν διπλασιάζεται. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε λιγότερο από πέντε χρόνια ο καθένας μας θα έχει πάνω του, δίπλα του, γύρω του διψήφιο αριθμό συσκευών που εντάσσονται στο Internet των Πραγμάτων.

Τι είναι το Internet of Things;

Χοντρικά (πολύ χοντρικά όμως) στο IoT εντάσσεται κάθε αντικείμενο ή συσκευή που έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στο internet, προκειμένου να στέλνει και να λαμβάνει δεδομένα: από ένα σύστημα συναγερμού που σας ειδοποιεί με SMS και ένα ασύρματο POS, μέχρι έναν βηματομετρητή που μεταδίδει live στο Facebook πόσο τρέξατε. Εκτός από τα φυσικά αντικείμενα, στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων συγκαταλέγονται τα δίκτυα που τα συνδέουν, τα υπολογιστικά συστήματα που επεξεργάζονται και αποθηκεύουν τα δεδομένα και οι τεχνολογίες που επιτρέπουν τη διάδραση με το φυσικό ή virtual περιβάλλον.

Image
a.png

Σύμφωνα με έκθεση της Ernst and Young το 70% των δημοφιλέστερων συσκευών IoT που κυκλοφορούν στην αγορά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 4 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη

Ταυτότητα insidestory.gr 
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος ονόματος τομέα: The Whole Story A.E.
ΑΦΜ: 800713524 ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, ΓΕΜΗ: 137938201000
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δημήτρης Ξενάκης
Διαχειριστής ιστοσελίδας-Εκδότης-Διευθυντής: Δημήτρης Ξενάκης
Διευθύντρια Σύνταξης: Κατερίνα Λομβαρδέα
Έδρα: Στησιχόρου 1, 10674 Αθήνα
Επικοινωνία: [email protected], +30 2107295605 

Αριθμός Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου: 242903 logo
jti certified Το inside story έχει πιστοποιηθεί ανεξάρτητα σύμφωνα με το πρόγραμμα JTI και το πρότυπο CWA 17493:2019 το οποίο προάγει την δημοσιοποίηση πληροφοριών για την ταυτότητα και τα έσοδα του Μέσου Ενημέρωσης καθώς και δεικτών που αφορούν τον επαγγελματισμό και την λογοδοσία σχετικά με τις δραστηριότητες του.