Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
insidestory_logo_for_article.jpg

Το inside story ενάντια στην παραπληροφόρηση

Η δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα σχετικά με την παραπληροφόρηση και το πλαίσιο των επαφών των δημοσιογράφων.

Μετά τη συγκινητική αντίδραση του κόσμου στην επίθεση που δεχτήκαμε από το Documento (δείτε την ανακοίνωσή μας), σκεφτήκαμε ότι πρόκειται για μια καλή αφορμή να προβάλουμε τη δουλειά που έχει κάνει το inside story σχετικά με τα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται μεταξύ Ρωσίας και πρακτικά του υπόλοιπου κόσμου, και ταυτόχρονα να μην αφήσουμε τη λάσπη της παραπληροφόρησης να δηλητηριάσει για ακόμα μια φορά τον δημόσιο λόγο. Στο άρθρο που ακολουθεί περιγράφουμε και τις επαφές με το Integrity Initiative στο πραγματικό τους πλαίσιο.

Το κείμενο γράφει ο Τάσος Τέλλογλου:


«Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους, όταν σε μία κοινωνία κανένας δεν πιστεύει κανέναν…». Τίμοθυ Σνάιντερ, Ο δρόμος προς την ανελευθερία.

Η ζωή του δημοσιογράφου είναι μια διελκυστίνδα. Οι άνθρωποι που συναντώ καθημερινά έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα και αιτήματα. Άλλοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το άδικο, άλλοι κάποιο «κακό», όπως αυτοί το βλέπουν. Άλλοι έχουν ατζέντα, που μπορεί να υπαγορεύεται από χίλιους δυο λόγους – τη θέση τους, την ιδεολογία τους, τα οικονομικά ή άλλα συμφέροντά τους, τους θεσμούς. Από καλές ή κακές προθέσεις. Οι πληροφορίες που συλλέγω είναι χρωματισμένες. Η δουλειά μου

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη