Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ce22_xirogiannis_ihthyoskala201804.jpg
[Γιώργος Ξυρόγιαννης]

Φωτογραφίζοντας την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Εδώ η σιωπηλή νύχτα μετατρέπεται σε ζωηρή και παλλόμενη πραγματικότητα. Δυνατά φώτα, γέλια, φωνές, έμποροι που ψάχνουν το καλύτερο (ή φθηνότερο) ψάρι για τα μαγαζιά τους, πρώην και νυν καπετάνιοι με ιστορίες από τρικυμίες και απίστευτες ψαριές, όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα της μεγαλύτερης ιχθυόσκαλας της χώρας.
[Γιώργος Ξυρόγιαννης]

Παρασκευή βράδυ λίγο μετά τις 12. Φτάνουμε στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά (Κερατσινίου) ύστερα από μία περιπλάνηση μερικών λεπτών παράλληλα με το λιμάνι μέχρι να βρούμε την ακριβή τοποθεσία της.

Image
d1_xirogiannis_ihthyoskala2018.jpg
[Γιώργος Ξυρογιάννης]

Ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν τα πρώτα καΐκια με ψάρια από τις θάλασσες της Αττικής και του Αιγαίου. Η πρώτη αίσθηση είναι ότι, παρόλο που η ώρα είναι περασμένη και στη διαδρομή για να φτάσουμε όλα ήταν ήσυχα, εδώ μόλις αρχίζουν να δουλεύουν.

Image
d24_skotiniadis_ihthyoskala201805.jpg
[Στράτος Σκοτινιάδης]

Τόπος συνάντησης όλων των φωτογράφων που συμμετέχουμε στο βιωματικό σεμινάριο φωτορεπορτάζ της Μάρως Κουρή και του Orama Photography Studies, μέρος του οποίου είναι αυτή η επίσκεψη, είναι ένα καφενείο, που βρίσκεται εντός του χώρου της ιχθυόσκαλας και δεν σταματά να δουλεύει διαρκώς μέχρι τις 9 το πρωί, στο κλείσιμο.

Image
d19_papandreou_ihthyoskala201810.jpg
[Γιώργος Παπανδρέου]

Γύρω γύρω αναμμένα φωτάκια σαν εκείνα των Χριστουγέννων, μόνο που όπως πληροφορηθήκαμε αυτά ανάβουν όλο το χρόνο. Δυνατή μουσική βγαίνει από τα ηχεία και μια τηλεόραση παίζει ασταμάτητα, σε λειτουργία σίγασης.

Image
d28_toultsa_ihthyoskala201804.jpg
[Μαρία Τούλτσα]

Τη μουσική καμία φορά καπαρώνουν οι φωνές των σερβιτόρων, που πηγαινοέρχονταν όλο το βράδυ με καφέδες στον δίσκο, μέσα κι έξω από το κτίριο της ιχθυόσκαλας, και μερικών θαμώνων του καφενείου που αναλύουν τις μεταγραφικές κινήσεις του

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη