Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cefish.jpg
[Boris Horvat/AFP]

Ιχθυοκαλλιέργειες: Οι όροι ενός διαγωνισμού που δεν τηρούνται

Το inside story παρουσιάζει νέα στοιχεία για τον διαγωνισμό πώλησης των εταιρειών Νηρέας και Σελόντα, των δύο μεγαλύτερων στην Ελλάδα στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας –με συνολικές ετήσιες πωλήσεις 365 εκατ. ευρώ. Εκτός από τη σύγκρουση συμφερόντων που προκαλεί ο πολλαπλός ρόλος της ελεγκτικής εταιρείας Ernst&Young –είναι και ελεγκτής και σύμβουλος σε υποψήφιο/υποψήφιους επενδυτές– υπάρχουν και άλλοι όροι που δεν τηρούνται. Σε κάθε περίπτωση ο διαγωνισμός παρουσιάζει αρρυθμίες και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει νέα μετάθεση του χρόνου υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τις αρχές Ιανουαρίου 2018.
[Boris Horvat/AFP]

«Χωρίς λεφτά ή με λίγα λεφτά, πάντα τα ψώνια είναι γιορτή. Ηλεκτρικά και στέρεο και έγχρωμες TV, στον Κωτσόβολο έλα κι εσύ». Αυτό είναι το διαφημιστικό σλόγκαν που χρησιμοποιούσε η εταιρεία εμπορίας ηλεκτρικών ειδών Κωτσόβολος στις αρχές της δεκαετίας του ’80, πολλά χρόνια πριν πουληθεί από τον επιχειρηματία Μαρίνο Παράβαλο στον όμιλο Φουρλή και μετά στη βρετανική Dixons. Τότε, η διοίκηση της Κωτσόβολος προσπαθούσε να προσελκύσει πελάτες στο κατάστημά της στην Αριστείδου 9, στο κέντρο της Αθήνας, για να τους πείσει να αγοράσουν προϊόντα χωρίς να έχουν το απαραίτητο ποσό, αλλά με δόσεις.

Σήμερα, το ίδιο σλόγκαν μπορεί να παραφραστεί με αφορμή τον διαγωνισμό που οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Eurobank) έχουν αναθέσει στους συμβούλους Lazard Freres, PwC και Alvarez & Marsal για την πώληση των εταιρειών Νηρέας και Σελόντα: «Χωρίς λεφτά ή με λίγα λεφτά, πάντα τα ψώνια είναι γιορτή. Ψάρια, κλουβιά και ψαροτροφή, στον διαγωνισμό έλα κι εσύ».

Το inside story παρουσιάζει ορισμένους από τους όρους του διαγωνισμού που δεν τηρούνται. Και το κάνει γιατί η διαφάνεια στις διαδικασίες καθώς και οι έλεγχοι των διαδικασιών ώστε να είναι ορθές οι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη