Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
cover-cannabis.jpg

Η Ελλάδα προχωρά στη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης

Την Παρασκευή δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων κάνναβης. Συζητήσαμε με γιατρούς, ειδικούς και ασθενείς για να διερευνήσουμε αν είναι όντως μαγικές οι ιδιότητες του φυτού και ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες.

Όση ώρα συζητάω με τον Γιώργο, η σύζυγός του κάθεται στον καναπέ σιωπηλή και ανέκφραστη. Κάθε πέντε-δέκα λεπτά σηκώνεται και περπατά στις μύτες μέχρι το δωμάτιο του παιδιού. Η σχεδόν τεσσάρων ετών κόρη τους διαγνώστηκε με μιας βαριάς μορφής επιληψία λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή της. «Υπέφερε από σπασμούς. Δεν σταματούσε να κλαίει. Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Όλοι μας έλεγαν ότι θα καλυτερεύει με τον καιρό. Εμείς βλέπαμε το αντίθετο. Οι κρίσεις έρχονταν όλο και πιο συχνά, όλο και πιο έντονες. Τρία χρόνια δεν είχαμε κοιμηθεί και οι δύο ταυτόχρονα. Πάντα ένας μας έμενε ξύπνιος για το φόβο άλλης μιας κρίσης».

Δεν έχεις χρόνο να διαβάσεις το άρθρο; Πάτα εδώ!

Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα κάνουν εδώ και χρόνια παράνομη χρήση (ή και εισαγωγή) κάνναβης και παραγώγων της, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον πόνο και τα συμπτώματα ασθενειών όπως η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας, το γλαύκωμα, η αρθρίτιδα, ο καρκίνος, το HIV, οι νευροπαθητικοί πόνοι κ.ά. Ικανοποιώντας το αίτημά τους και ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών χωρών, η Ελλάδα έκανε το πρώτο βήμα για τη νομιμοποίησης της κάνναβης για ιατρική χρήση. Οι γιατροί και οι ερευνητές, παρότι αναγνωρίζουν τις

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη