Η Wall Street Journal, ο Economist και οι Financial Times έχουν πλέον γυναίκες αρχισυντάκτριες – τι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις;

Οι διορισμοί γυναικών αρχισυντακτριών στα τρία σημαντικότερα μέσα οικονομικού σχολιασμού είναι φανταστική πρόοδος και είναι πιο πιθανό να εμπνεύσουν άλλες γυναίκες δημοσιογράφους να θελήσουν να γίνουν αρχισυντάκτριες – άλλωστε, είναι δύσκολο να γίνεις αυτό που δεν μπορείς να δεις.
Χρόνος ανάγνωσης: 
5
'
Η εκτελεστική διευθύντρια της Washington Post Σάλι Μπάζμπι μιλάει στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Γυναικών της Washington Post στις 15 Νοεμβρίου 2022. [Anna Moneymaker/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/GETTY IMAGES VIA AFP]

Η 1η Φεβρουαρίου ήταν μια ημερομηνία για να γιορτάσουν οι απανταχού γυναίκες στις επιχειρήσεις. Έτυχε να είναι η ημέρα που ο όμιλος ύδρευσης Severn Trent έγινε η πρώτη μεγάλη εισηγμένη εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην οποία ηγείται αποκλειστικά γυναικεία ομάδα, διορίζοντας την Έλεν Μάιλς ως οικονομική διευθύντρια. Αυτό είναι σίγουρα άξιο εορτασμού – αλλά δεν είναι αυτό που είχα στο μυαλό μου.

Αντ' αυτού, σκεφτόμουν την Έμα Τάκερ, που ξεκινάει τη δουλειά της ως αρχισυντάκτρια της Wall Street Journal. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, γυναίκες είναι επικεφαλής των τριών, κατά τη γνώμη μου, πιο σημαντικών οργανισμών οικονομικού σχολιασμού: του Economist, των Financial Times (FT) και της Wall Street Journal (WSJ).

Όταν σχολίασα αυτό το θέμα στο Twitter, ήταν η πρώτη φορά που μια από τις αναρτήσεις μου έγινε viral. Οι ακόλουθοί μου επισήμαναν πολλές περισσότερες γυναίκες σε θέσεις συντακτικής διοίκησης – η Αλεσάντρα Γκαλόνι είναι αρχισυντάκτρια του Reuters, η Σάλι Μπάζμπι είναι εκτελεστική διευθύντρια της Washington Post, η Ντέμπορα Τέρνες είναι διευθύνουσα σύμβουλος του BBC News and Current Affairs, η Τζούλι Πέις είναι εκτελεστική αρχισυντάκτρια του Associated Press.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.