Η ριζοσπαστική αγάπη του Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο νέος αυτός τρόπος προσέγγισης των ψηφοφόρων από τον νικητή των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη είναι αποτέλεσμα ζυμώσεων και διεργασιών ή πολιτικό τέχνασμα; Μιλάει στο inside story ο εμπνευστής αυτού του ιδιόμορφου μανιφέστου συμφιλίωσης.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'
Ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης σχηματίζει με τα χέρια μια καρδιά για τους υποστηρικτές του, στις 17 Απριλίου 2019. [Sebnem Coskun/ANADOLU AGENCY]

«Είμαστε όλοι μαζί, Αλεβήδες, Σουνίτες (...) Είμαστε όλοι ίσοι, Τούρκοι, Κούρδοι, πλούσιοι και φτωχοί (…). Δεν υπάρχουν μειονότητες για μένα στην πόλη αυτή. Εμείς θα αγκαλιάσουμε όλους τους Ρωμιούς, τους Αρμένιους, τους Συροχαλδαίους, τους Εβραίους αυτής της πόλης»

Αυτά είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο νικητής της επαναληπτικής αναμέτρησης των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης, απευθυνόμενος στα πλήθη των οπαδών του που πανηγύριζαν μετά την εντυπωσιακή επανεκλογή με 54,21%.

Στην ίδια ομιλία, ο Εκρέμ Ιμάμογλου ευχαρίστησε και τους ψηφοφόρους του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), που διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στη νίκη του, αψηφώντας για πρώτη φορά στα χρονικά την έκκληση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν να παραμείνουν ουδέτεροι, δηλαδή να στηρίξουν ουσιαστικά το ΑΚΡ.

«Για πρώτη φορά αρχίσαμε να μιλάμε με αυτούς που δεν είναι η δική μας βάση», είπε λίγες μέρες μετά τις εκλογές της Κυριακής ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προχωρώντας σε μια σημαντική παραδοχή του τρόπου με τον οποίον το παραδοσιακό «κεμαλικό» κόμμα της Τουρκίας λειτουργούσε μέχρι πρότινος.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.