Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
16'
Κατηγορία:
Κείμενο:
moocs.jpg

Η μεγάλη εκπαιδευτική επανάσταση ξεκίνησε. Γίνε επαναστάτης (και μορφώσου) εντελώς δωρεάν

Για πρώτη φορά στην ιστορία ένας έφηβος στην Καρδίτσα, μια νοικοκυρά στο Μπουένος Άιρες κι ένας επιχειρηματίας στη Σανγκάη έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ίδιο μάθημα με τους φοιτητές του Χάρβαρντ ή του ΜΙΤ. Είναι η μεγάλη εκπαιδευτική επανάσταση των διαδικτυακών μαθημάτων.

Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν ήταν τόσο πολλή γνώση διαθέσιμη σε τόσο πολλούς, εντελώς δωρεάν –ή τέλος πάντων με ελάχιστο κόστος. Για πρώτη φορά άνθρωποι κάθε ηλικίας και τάξης από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ίδιο μάθημα με τους φοιτητές των μεγάλων αμερικανικών πανεπιστημίων. Όχι απλώς να δουν το βίντεο μιας διάλεξης, αλλά να μπουν για τα καλά στην εκπαιδευτική διαδικασία, υποβάλλοντας εργασίες, συμμετέχοντας σε ομαδικές ασκήσεις αξιολόγησης και εξετάσεις, και συνομιλώντας με συμφοιτητές από όλο τον πλανήτη. Και από εκεί που ένα μάθημα Τεχνητής Νοημοσύνης στο Στάνφορντ μπορούσαν να το παρακολουθήσουν 100 προνομιούχοι, πλέον έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν εκατό και πλέον χιλιάδες ενδιαφερόμενοι.

Δεν έχεις χρόνο; Πάτα εδώ!

Σε πρόσφατη μελέτη του Χάρβαρντ και του ΜΙΤ, οι Έλληνες αναδείχτηκαν πρώτοι στην ολοκλήρωση των Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων, ή αλλιώς MOOCs. Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να παρακολουθήσει αυτά τα μαθήματα είναι πρόσβαση στο internet, χρόνος και διάθεση για γνώση. Η μεγαλύτερη εκπαιδευτική επανάσταση στην ιστορία ξεκίνησε μόλις πριν από πέντε χρόνια, το 2012, με την ίδρυση της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη