Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cegeografiacool.jpg
[Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ/Facebook]

«Η γεωγραφία είναι κουλ και η αυτομόρφωση είναι σέξι»

Συναντήσαμε τον άνθρωπο πίσω από τη σελίδα «Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ» και συζητήσαμε για την πορεία ενός φαινομένου του ελληνικού διαδικτύου.
[Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ/Facebook]

«Όλοι θέλουν να μαθαίνουν καινούρια πράγματα για τον κόσμο, όπως για παράδειγμα ότι κάπου μακριά –ακόμα κι αν δεν ξέρεις πού ακριβώς– υπάρχει μια ροζ λίμνη. Όλοι χαίρονται: το παιδάκι, η μάνα μου, ο φασαίος που τους μισεί όλους».

Η γεωγραφία που είναι «πολύ κουλ» είναι φαινόμενο του ελληνικού διαδικτύου και για κάποιους όαση στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Είναι σελίδα του Facebook, προφίλ του Instagram και του TikTok, είναι μια επικερδής επιχείρηση, πρωτίστως όμως, είναι μια ετερόκλητη και δυναμική κοινότητα ανθρώπων, που έλκονται από ένα σύμπαν πληροφοριών, απίστευτων facts, χρωμάτων και χαρτών, δοσμένων με μπόλικο χιούμορ και αναφορές ποπ κουλτούρας. Δημιουργεί –μεταξύ άλλων– αυτό που η συνάδελφός μου χαρακτήρισε ως «την εύκολη γνώση της μέρας». Τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει και εκδοτική επιτυχία κι έχει προκαλέσει πληθώρα άρθρων για το πώς κατάφερε να κάνει διάσημο το πιο βαρετό μάθημα των σχολικών μας χρόνων.

Σχεδόν κανείς δεν ξέρει ποιος ή ποια βρίσκεται από πίσω. Θέλει να παραμείνει ανώνυμ@ γιατί όπως μας είπε «ποτέ δεν είχε σκοπό να πάρει τέτοια έκταση η φάση με τη γεωγραφία και προτιμά να μπορεί να πηγαίνει σουπερμάρκετ με τις πιτζάμες». Είναι το τέταρτο παιδί

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη