Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
kylikeio.jpeg
[bluestarferries.com]

Χρυσωρυχεία τα εστιατόρια και τα καφέ των πλοίων της γραμμής

Σε πέντε χρόνια, από το 2018 έως το 2022, τα καταστήματα των πλοίων τεσσάρων ακτοπλοϊκών είχαν αθροιστικά τζίρο σχεδόν 165 εκατ. ευρώ.
[bluestarferries.com]

Δύσκολα θα βρεθεί επιβάτης πλοίου προς κάποιο ελληνικό νησί που δεν έχει παραπονεθεί για τις τσιμπημένες τιμές που πλήρωσε στο κυλικείο για έναν καραβίσιο καφέ και ένα μετριότατης ποιότητας σάντουιτς. Ναι, υπάρχει διατίμηση (ανώτατη προκαθορισμένη τιμή από το υπουργείο Ανάπτυξης) σε διάφορα προϊόντα όπως είναι το νερό, το απλό τοστ, συγκεκριμένοι καφέδες και το τσάι, αλλά συνήθως κανείς δεν σε ρωτάει όταν ζητάς έναν φρέντο εσπρέσο για παράδειγμα, αν εννοείς «καφέ ρόφημα εσπρέσο μονό, κρύο» που κοστίζει 1,8 ευρώ βάσει διατίμησης. Έτσι τελικά βρίσκεσαι να πληρώνεις σχεδόν 4 ευρώ.

Image
minoan.gr_.jpg
[minoan.gr]

Ως αποτέλεσμα οι επιβάτες των πλοίων, ειδικά σε ταξίδια που διαρκούν περισσότερη ώρα, μπορεί, αν δεν έχουν φέρει μαζί τους τις απαραίτητες προμήθειες, να χρειαστεί να ξοδέψουν αρκετά ευρώ για να φάνε και να πιούνε εν πλω, ποσό που προστίθεται στο ήδη αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τα οποία το 2022 αυξήθηκαν διαδοχικές φορές με αιτιολογία την αυξημένη τιμή των καυσίμων.

Τα καταστήματα των πλοίων, όπως είναι αναμενόμενο, αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες – τη δεύτερη σημαντικότερη μετά τους ναύλους. Τα καφέ, τα εστιατόρια και τα λοιπά καταστήματα των τεσσάρων βασικών

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη