Σπίτι μου –νέο– σπιτάκι μου

Υπάρχουν ιστορίες προσφύγων που δεν έχουν ειπωθεί; Τα MME όλου του κόσμου γράφουν καθημερινά για όσους ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους εξαιτίας των πολέμων. Αυτή τη φορά, ωστόσο, συναντάμε τους ίδιους πίσω από τη κάμερα, αφού απέκτησαν πραγματική φωνή χάρη σε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία.
Χρόνος ανάγνωσης: 
2
'

Η Χεντ κατάγεται από τη Συρία. Έφτασε στην Ελλάδα με τη μικρή της κόρη Μαρία και το όνειρο να ξανασμίξει με τον άνδρα της, που έφυγε πριν από δύο χρόνια από τη χώρα τους, προσδοκώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Την περιπέτειά της διηγείται η ίδια σε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκε στο κέντρο φιλοξενίας του ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο από νεαρούς πρόσφυγες 18-30 ετών από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η ταινία της Χεντ γυρίστηκε χωρίς τη διαμεσολάβηση και τη συμβολή επαγγελματιών σκηνοθετών, τεχνικών ή δημοσιογράφων, στα πλαίσια του προγράμματος «Home new Home». Το πρόγραμμα επιχειρεί να διερευνήσει και να καταγράψει σε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους την προσφυγική κρίση με τη ματιά των ίδιων των προσφύγων και των πολιτών πέντε χωρών: Ελλάδας, Τουρκίας, Λιβάνου, Ιορδανίας και Παλαιστίνης. Είναι οι χώρες-σταθμοί στη διαδρομή των προσφύγων προς ένα καλύτερο μέλλον.

Τα δωρεάν σεμινάρια και εργαστήρια του προγράμματος διοργανώνονται στην Ελλάδα από το StoryDoc σε συνεργασία με τα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Νεολαίας ΟΠΑΝΔΑ και την Περιφέρεια Αττικής, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτές το Ίδρυμα Άννα Λιντ και το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.