Ένας τυφλός με όραμα

Η παιδική του ηλικία ήταν δύσκολη, η εφηβεία μαρτύριο. Κι όμως κατόρθωσε, χάρη στο πείσμα του και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να μετατρέψει την τυφλότητά του σε πλεονέκτημα. Σκαρφάλωσε σε πανύψηλα βουνά, έτρεξε μαραθωνίους και ποδηλάτησε, συμμετείχε σε Iron-man και τρίαθλο, έπιασε οδηγώντας 322,52 χλμ./ώρα και τώρα στοχεύει να πιλοτάρει τζάμπο τζετ.
Χρόνος ανάγνωσης: 
12
'
Ο Χάιν Βάγκνερ.

Συνάντησα τον Χάιν Βάγκνερ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καθηλωτικής ομιλίας του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το επιμύθιο «Η δικαιολογία μου είναι ότι είμαι τυφλός, η δικιά σου ποια είναι;» ήταν η αφορμή για να καταχειροκροτηθεί από τους σύνεδρους του SAP NOW Athens 2019. Κατέβηκε από τη σκηνή χαμογελαστός, και χωρίς να ξεκουραστεί ούτε μισό λεπτό κάθισε δίπλα μου στην πρώτη γραμμή των καθισμάτων, για να ξεκινήσουμε μια σύντομη αλλά πολύ ουσιαστική συζήτηση.

Ο Βάγκνερ είναι εκ γενετής τυφλός. Πάσχει από Συγγενή Αμαύρωση Leber (LCA), μια γενετική νόσο που αποτρέπει την «επικοινωνία» μεταξύ του οφθαλμού και του εγκεφάλου. Παρότι, δηλαδή, τα μάτια του φαινομενικά δεν έχουν κάποια βλάβη, τα οπτικά μηνύματα δεν μεταφέρονται. «Ζω στο απόλυτο σκοτάδι» μου είπε, χωρίς να χάνει στιγμή το λαμπρό και ειλικρινές χαμόγελό του. Όχι μόνο δεν κρύβει το πρόβλημά του, αλλά μιλάει τόσο ανοιχτά γι’ αυτό, σε βαθμό που δεν το θεωρεί καν πρόβλημα. Η νόσος άλλωστε δεν τον εμπόδισε από το να πραγματοποιήσει πολλά από τα όνειρά του. Τα περισσότερα από αυτά έχουν σχέση με την περιπέτεια, τα extreme sports, και τις ακραίες εμπειρίες που ελάχιστοι από εμάς έχουν βιώσει.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.