Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
cehein_wagner.jpg
Ο Χάιν Βάγκνερ.

Ένας τυφλός με όραμα

Η παιδική του ηλικία ήταν δύσκολη, η εφηβεία μαρτύριο. Κι όμως κατόρθωσε, χάρη στο πείσμα του και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να μετατρέψει την τυφλότητά του σε πλεονέκτημα. Σκαρφάλωσε σε πανύψηλα βουνά, έτρεξε μαραθωνίους και ποδηλάτησε, συμμετείχε σε Iron-man και τρίαθλο, έπιασε οδηγώντας 322,52 χλμ./ώρα και τώρα στοχεύει να πιλοτάρει τζάμπο τζετ.
Ο Χάιν Βάγκνερ.

Συνάντησα τον Χάιν Βάγκνερ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καθηλωτικής ομιλίας του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το επιμύθιο «Η δικαιολογία μου είναι ότι είμαι τυφλός, η δικιά σου ποια είναι;» ήταν η αφορμή για να καταχειροκροτηθεί από τους σύνεδρους του SAP NOW Athens 2019. Κατέβηκε από τη σκηνή χαμογελαστός, και χωρίς να ξεκουραστεί ούτε μισό λεπτό κάθισε δίπλα μου στην πρώτη γραμμή των καθισμάτων, για να ξεκινήσουμε μια σύντομη αλλά πολύ ουσιαστική συζήτηση.

Image
wagnerr-sap-athens-2.jpg

Ο Βάγκνερ είναι εκ γενετής τυφλός. Πάσχει από Συγγενή Αμαύρωση Leber (LCA), μια γενετική νόσο που αποτρέπει την «επικοινωνία» μεταξύ του οφθαλμού και του εγκεφάλου. Παρότι, δηλαδή, τα μάτια του φαινομενικά δεν έχουν κάποια βλάβη, τα οπτικά μηνύματα δεν μεταφέρονται. «Ζω στο απόλυτο σκοτάδι» μου είπε, χωρίς να χάνει στιγμή το λαμπρό και ειλικρινές χαμόγελό του. Όχι μόνο δεν κρύβει το πρόβλημά του, αλλά μιλάει τόσο ανοιχτά γι’ αυτό, σε βαθμό που δεν το θεωρεί καν πρόβλημα. Η νόσος άλλωστε δεν τον εμπόδισε από το να πραγματοποιήσει πολλά από τα όνειρά του. Τα περισσότερα από αυτά έχουν σχέση με την περιπέτεια, τα extreme sports, και τις ακραίες εμπειρίες που ελάχιστοι από εμάς έχουν βιώσει.

Αθλείται καθημερινά, είναι δρομέας

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη