Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
cewomendrugs.jpg

Η γυναικεία πλευρά της τοξικοεξάρτησης

Κάποιες γυναίκες μπαίνουν στις ουσίες γιατί ερωτεύονται έναν εξαρτημένο και πιστεύουν ότι θα τον σώσουν. Άλλες έχουν υποστεί βία και ψάχνουν στα ναρκωτικά μια μάταιη απόδραση από την κακοποίηση. Πίσω από κάθε χρήστρια υπάρχει μια ιστορία πόνου. Αυτές που ξέφυγαν, μπορούν και να τη διηγηθούν.

«Μια φορά ένας άνδρας που πίναμε μαζί καιρό, επειδή έπαθα overdose μετά τη χρήση, με πήγε και με πέταξε στα νταμάρια στην Πετρούπολη. Το διανοείσαι; Με πέταξε εκεί που έχουν τα μπάζα. Εντελώς τυχαία τον αντιλήφθηκε κάποιος και ειδοποίησε την αστυνομία να έρθει να με βρει. Την ώρα, λοιπόν, που κατέβαινα από το βουνό σκεφτόμουν ότι πέθαινα κάθε μέρα, ότι ακόμα και οι άνθρωποι που έπινα μαζί τους δεν θα νοιαστούν για μένα».

Δεν έχεις χρόνο να διαβάσεις; Πάτα εδώ!

Οι γυναίκες που παγιδεύονται στα ναρκωτικά το κάνουν για διαφορετικούς λόγους από τους άντρες. Κάποιες προσπαθούν να ξεφύγουν από ένα κακοποιητικό παρελθόν ή παρόν, άλλες ερωτεύονται έναν χρήστη και στην προσπάθεια να τον σώσουν παρασύρονται κι αυτές. Οι περισσότερες αισθάνονται ντροπή από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους, που τα περνούν σε καταπιεστικά και μη φροντιστικά περιβάλλοντα, και αυτό το συναίσθημα αναπαράγεται και κυριαρχεί κατά την εξάρτηση, όταν ντρέπονται για την εικόνα τους, για το σώμα τους, για τη σεξουαλικότητά τους.
Γι' αυτό και οι γυναίκες έχουν ανάγκη από εξειδικευμένα προγράμματα απεξάρτησης, όπου μπορούν απαλλαγμένες από την αντρική παρουσία να ξεκλειδώσουν τον ψυχισμό τους. Η δομή 18 ΑΝΩ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη