Γκρίζα διαζύγια: Γιατί χωρίζουν οι άνθρωποι στα 50 τους

Σήμερα, ένα στα τέσσερα διαζύγια στις ΗΠΑ είναι «γκρίζο». H συγγραφέας του βιβλίου «Gray Divorce» εξηγεί γιατί οι Baby Boomers επιλέγουν να χωρίσουν μετά από δεκαετίες γάμου και να ζήσουν πλέον μόνοι τους.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
[Flickr/Billie Grace Ward]

Στην αρχή η 53χρονη Κάθι μου μιλούσε ήρεμα, όμως σιγά σιγά η φωνή της άρχισε να σπάει. Ο άνδρας της είχε εδώ και χρόνια πρόβλημα με το αλκοόλ. Παντρεμένοι για πάνω από 25 χρόνια, είχαν έναν γιο και προσπάθησαν να σώσουν τον γάμο τους βλέποντας έναν θεραπευτή. Αλλά ήρθε μια καθοριστική στιγμή που η Κάθι κατάλαβε ότι δεν μπορούσε πια να διατηρήσει άλλο τη σχέση. «Ανακάλυψα μια απόδειξη ξενοδοχείου και τότε πήγα και συμβουλεύτηκα τον ιερέα μας. Η απόδειξη ήταν από τη σουίτα Oriental Fantasy του τάδε ξενοδοχείου, μια Τρίτη 11 το πρωί, και είμαι σίγουρη ότι δεν ήμουν εγώ στη σουίτα εκείνη την Τρίτη». Εκείνη τη στιγμή ήξερε ότι ο γάμος της είχε τελειώσει.

Η Κάθι βίωσε ένα διαζύγιο μέσης ηλικίας, ή αλλιώς «γκρίζο», όπως είναι πλέον γνωστό το διαζύγιο που συμβαίνει μετά τα 50. Παρόλο που το ποσοστό διαζυγίων πλέον έχει σταθεροποιηθεί σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ, ο αριθμός των γκρίζων διαζυγίων στις ΗΠΑ γνωρίζει τρομακτική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Αυτήν τη στιγμή, περίπου ένα στα τέσσερα διαζύγια είναι γκρίζο.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.