Πειραιώς για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ: Η πιο εκτεθειμένη και καθυστερημένη

Τον τέταρτο μάρτυρα υποδέχθηκε χθες η εξεταστική Επιτροπή της Bουλής που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων από τις τράπεζες της χώρας προς τα πολιτικά κόμματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Με την κατάθεση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργου Πουλόπουλου κλείνει ο κύκλος των εξηγήσεων που έδωσαν οι συστημικές τράπεζες.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'

Ο Γιώργος Πουλόπουλος ήταν μέχρι πρότινος οικονομικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς ενώ ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου πριν από 12 ημέρες. Ο ίδιος εκτελεί και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου αφού η τράπεζα δεν έχει ακόμα βρει το κατάλληλο πρόσωπο για την πλήρωση της κορυφαίας διοικητικής θέσης.

Παρότι ο μάρτυρας είναι νέος στο πόστο, προσπάθησε να φανεί συνεπής σε μία εξαντλητική συνεδρίαση που ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες, παίρνοντας στους ώμους του το βάρος άλλων. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ως προς την έκθεσή της προς τα κόμματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης:

  1. Είναι η πιο εκτεθειμένη τράπεζα σε δανειοδοτήσεις προς Μέσα Ενημέρωσης.
  2. Είναι η πιο εκτεθειμένη τράπεζα σε δανειοδοτήσεις προς κόμματα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι σε οριστική καθυστέρηση.
  3. Η έκθεση της Τράπεζας Πειραιώς προέρχεται κατά κύριο λόγο από αμαρτωλές δανειοδοτήσεις που είχε χορηγήσει η Αγροτική Τράπεζα, την οποία η Τράπεζα Πειραιώς απορρόφησε το 2012, όταν η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε την εκκαθάριση της Αγροτικής Τράπεζας και τον διαχωρισμό της σε καλή και κακή τράπεζα.  
  4. Είναι η τράπεζα με τα περισσότερα δάνεια προς την εφημερίδα Πρώτο Θέμα που ασκεί κριτική και ενοχλεί στην κυβέρνηση. 
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πουλόπουλο το σύνολο των δανείων της αγοράς (δηλαδή όλων των τραπεζών) προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκτιμάται σε 1,3 δισ. ευρώ.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.