Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
souvlaki_ce2.jpg

Γιατί ακρίβυνε το σουβλάκι

Ο αποδεκατισμός των γουρουνιών της Κίνας ωθεί τις τιμές του χοιρινού κρέατος υψηλότερα. Τι δηλώνουν παράγοντες του κλάδου και πού βρίσκεται η προ διμήνου παρέμβαση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οι λάτρεις του παραδοσιακού ελληνικού street food σίγουρα θα έχουν παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα τις αυξήσεις στην τιμή του σουβλακιού, παρά τη μείωση στον ΦΠΑ εστίασης από το 24% στο 13% από τις 20 Μαΐου. Τις ανατιμήσεις εξάλλου είχε προαναγγείλει από τον Απρίλιο ο Γιώργος Πολύζος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείων, κατά τη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ως εκπρόσωπος του τότε υπό σύσταση νέου συλλόγου ψητοπωλών Αθηνών που ήταν στα σκαριά.

Μετά τις ανακοινώσεις για την αύξηση της τιμής στο σουβλάκι, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι ξεκινά αυτεπάγγελτο έλεγχο
 

Οι δηλώσεις του για αυξήσεις 10-15% από 1η Μαΐου πυροδότησαν ανησυχίες ότι το κλασικό «πιτόγυρο» μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 3 ευρώ, ενώ δεν πέρασαν απαρατήρητες ούτε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία σε μία επίδειξη γρήγορων αντανακλαστικών ανακοίνωσε έξι ημέρες μετά, ότι ξεκινά αυτεπάγγελτο έλεγχο στο πλαίσιο του οποίου διερευνάται κατά πόσον οι αναφερόμενες ενέργειες στοιχειοθετούν παραβάσεις των διατάξεων περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού. Όπως υπενθύμιζε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην ανακοίνωση της 24ης Απριλίου 2019, «απαγορεύονται όλες οι συμφωνίες και εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη