Γιατί ακρίβυνε το σουβλάκι
Οι λάτρεις του παραδοσιακού ελληνικού street food σίγουρα θα έχουν παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα τις αυξήσεις στην τιμή του σουβλακιού, παρά τη μείωση στον ΦΠΑ εστίασης από το 24% στο 13% από τις 20 Μαΐου. Τις ανατιμήσεις εξάλλου είχε προαναγγείλει από τον Απρίλιο ο Γιώργος Πολύζος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείων, κατά τη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ως εκπρόσωπος του τότε υπό σύσταση νέου συλλόγου ψητοπωλών Αθηνών που ήταν στα σκαριά.
Οι δηλώσεις του για αυξήσεις 10-15% από 1η Μαΐου πυροδότησαν ανησυχίες ότι το κλασικό «πιτόγυρο» μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 3 ευρώ, ενώ δεν πέρασαν απαρατήρητες ούτε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία σε μία επίδειξη γρήγορων αντανακλαστικών ανακοίνωσε έξι ημέρες μετά, ότι ξεκινά αυτεπάγγελτο έλεγχο στο πλαίσιο του οποίου διερευνάται κατά πόσον οι αναφερόμενες ενέργειες στοιχειοθετούν παραβάσεις των διατάξεων περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού. Όπως υπενθύμιζε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην ανακοίνωση της 24ης Απριλίου 2019, «απαγορεύονται όλες οι συμφωνίες και εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων και