Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cefollifollie063_185156415.jpg
[Brian Ach/Getty Images North America/AFP]

Η εταιρεία που βράβευσε τον επικεφαλής της Folli Follie, επελέγη για να ελέγξει τα οικονομικά της

Την εταιρεία Ernst & Young επέλεξε η Folli Follie ως ανεξάρτητο ελεγκτή για τα οικονομικά της στοιχεία, που βάλλονται από το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που το 2015 βράβευσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Folli Follie ως επιχειρηματία της χρονιάς.
[Brian Ach/Getty Images North America/AFP]

Η υπόθεση με τις καταγγελίες της εταιρείας διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων Quintessential Capital Management (QCM) κατά της Folli Follie για μαγείρεμα των οικονομικών της επιδόσεων έχει κι άλλα επεισόδια, όπως σωστά μάντεψαν γνώστες της αγοράς. Απλώς δεν περίμεναν τα επεισόδια αυτά να εξελιχθούν τόσο γρήγορα.

Εχθές, η διοίκηση της Folli Follie προχώρησε στην πρόσληψη της ελεγκτικής εταιρείας Ernst & Young (ΕΥ) ως ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή για την εξέταση των οικονομικών καταστάσεων της μητρικής και των επιχειρήσεων που συνθέτουν τον όμιλο Folli Follie Group (FFG), μετά τη σχετική παραγγελία από την αρμόδια εποπτική αρχή, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (που εποπτεύει τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες, όπως η Folli Follie).

Η πρόσληψη έγινε από την ίδια την Folli Follie και όχι από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Απλώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή την έκθεση του επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management για την Folli Follie (Παρασκευή 4/5/2018), παρενέβη την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 και δρομολόγησε συγκεκριμένες ενέργειες:

  1. Ζήτησε από την εισηγμένη εταιρεία να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη