Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
26'
Κείμενο:
cekalwntexnwnnafplioimg_20230312_135724.jpg
Διαμαρτυρία «ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις και την υπόθαλψη του παρενοχλητή καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου» στο Ναύπλιο, στις 12 Μαρτίου 2023.

Φοιτήτριες και καθηγήτριες θύματα παρενόχλησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Περισσότερες από δέκα γυναίκες έχουν καταθέσει ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από καθηγητή, ο οποίος πρόκειται σύντομα να επιστρέψει στις αίθουσες. Η βασική πρωταγωνίστρια της υπόθεσης μιλάει στο inside story.
Διαμαρτυρία «ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις και την υπόθαλψη του παρενοχλητή καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου» στο Ναύπλιο, στις 12 Μαρτίου 2023.

Περισσότερες από δέκα γυναίκες έχουν ενόρκως καταθέσει ότι είναι θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον τέως αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι πρώην και νυν φοιτήτριες, αλλά και καθηγήτριες στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Η υπόθεση βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2022, χάρη στην κινητοποίηση μιας ομάδας φοιτητών και φοιτητριών, που είχαν συγκεντρώσει επώνυμες μαρτυρίες γύρω από τη δράση του καθηγητή κατά την τελευταία 15ετία.

Τον ίδιο μήνα η Εισαγγελία ξεκινάει αυτεπάγγελτα έρευνα και ο πρύτανης παραγγέλνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Ο καθηγητής ζητάει και παίρνει εκπαιδευτική άδεια. Στο τέλος του Ιουνίου, η ΕΔΕ καταλήγει σε ομόφωνη απόφαση με την οποία προτείνει την πειθαρχική δίωξη του καθηγητή για τρία παραπτώματα, μεταξύ των οποίων πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας και κατάχρηση εξουσίας. Τον Ιούλιο ο πρύτανης παραπέμπει την υπόθεση στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ.

Image
theatrikwnnauplie1679817905390_1.jpg
Το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι σε κατάληψη, αντιδρώντας στην προοπτική να μπει ξανά στις αίθουσες, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου, ο τέως αντιπρύτανης.

Μέχρι, όμως, να συνεδριάσει το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, έπρεπε να αποφασιστεί αν ο καθηγητής θα συνέχιζε ή όχι να μπαίνει στις αίθουσες, ανάμεσα στις φοιτήτριες. Η εκπαιδευτική του άδεια θα ολοκληρωνόταν στο τέλος Φεβρουαρίου 2023

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη