Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cover-fleur.jpg
Η Φλερ στο γραφείο της. [Τhe Harry Ransom Center]

Fleur’s Flair

Πριν την Άννα Γουίντουρ, την Καρίν Ρόιτφελντ και την Τίνα Μπράουν, υπήρχε η Φλερ Κοουλς και το περιοδικό Flair που άλλαξε για πάντα την πορεία των περιοδικών.
Η Φλερ στο γραφείο της. [Τhe Harry Ransom Center]

Έναν μόλις χρόνο ζωής είχε το περιοδικό Flair. Όμως αυτά τα 12 τεύχη, από τον Φεβρουάριο του 1950 ως τον Ιανουάριο του 1951, έμειναν στην ιστορία για τις σχεδιαστικές και εκτυπωτικές τους καινοτομίες, τους διάσημους συνεργάτες και κυρίως για τη δημιουργό τους, Φλερ Κόουλς, την γυναίκα της οποίας η νεκρολογία στους New York Times το 2009 είχε τον τίτλο «Η Φλερ Κόουλς, 101 ετών, φίλη της ελίτ και διευθύντρια ενός περιοδικού για εκείνους, είναι νεκρή».

Image
covers.jpg

Μια ιδέα το λεπτό

«Η Φλερ ήρθε σαν κομήτης από το πουθενά» έλεγε ένας στενός της φίλος. «Εφηύρε τον εαυτό της, χωρίς να κάνει ποτέ ούτε ένα λάθος βήμα. Διαθέτει μια απίστευτη δύναμη να κάνει πραγματικότητα αυτό που θέλει».

Γεννημένη Φλόρενς Φρίντμαν στη Νέα Υόρκη, η Φλερ έλεγε ότι είχε παιδικά χρόνια «πολύ οδυνηρά για να τα συζητήσει», αλλά ήδη από τα 11 της ήξερε ότι ήθελε να γίνει συγγραφέας σαν τη Κάθριν Μάνσφιλντ. Ξεκίνησε την καριέρα της ως κειμενογράφος για το εμπορικό τμήμα ενός καταστήματος, βρέθηκε να δουλεύει σε διαφημιστική στη Βοστώνη όπου παντρεύτηκε έναν κατασκευαστή ξύλινων τακουνιών και παράλληλα έγραφε μια εβδομαδιαία πνευματώδη στήλη μόδας στη New York World Telegram. Πήρε διαζύγιο και παντρεύτηκε τον αφεντικό της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη