Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
2'
Κατηγορία:
cover.jpg

inside story EVENT: Προβολή ντοκιμαντέρ «Monster in the Mind»

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. οι συνδρομητές του inside story είναι καλεσμένοι του CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ποιος δεν φοβάται τις τρομακτικές συνέπειες της νόσου Αλτσχάιμερ; Από μερικούς θεωρείται η πιο σημαντική επιδημία του 21ου αιώνα. Όμως τι ακριβώς είναι και ποια είναι τα αίτια της; Είναι αμιγώς ασθένεια της τρίτης ηλικίας ή πλήττει και νεαρά άτομα; Υπάρχει έγκυρο αντίδοτο ή φαρμακευτική αγωγή;

Aυτές τις απαντήσεις επιχειρεί να δώσει το ντοκιμαντέρ Monster in the Mind που προβάλλεται από το CineDoc σε συνεργασία με το inside story και τη Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31) την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στις 19:30.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Νίκο Σκαρμέα, Αναπληρωτή Καθηγητή Νευρολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο και τον Δρ Κωστή Προύσκα, Ψυχολόγο, Διδάκτωρ Γεροντολόγο.

Οι συνδρομητές του inside story έχουν 50% έκπτωση στο εισιτήριο (3 αντί για 6 ευρώ). 

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1066288893480427/

Image
static1.squarespace.com_.jpg

Η σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ Monster in the Mind, Tζιν Κάρπερ, είναι πρώην δημοσιογράφος του CNN σε εκπομπές υγείας και ιατρικών θεμάτων. Όταν στα 83 της χρόνια, ανακαλύπτει ότι διατρέχει υψηλό κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ, ξεκινά ένα οδοιπορικό

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη