Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
Κείμενο:
alumil_company_profile_web.jpg

Οι γρίφοι της μεγαλύτερης εταιρείας διέλασης αλουμινίου Alumil

Η Alumil Βιομηχανία Αλουμινίου ΑΕ είναι από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές δυνάμεις στη χώρα. Όμως τα οικονομικά της στοιχεία και οι χειρισμοί της διοίκησης αποτελούν γρίφο.

Στις 4 Mαΐου 2018 η διοίκηση της Alumil έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2017. Τα στοιχεία συνοδεύτηκαν από κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις. Η εταιρεία ανακοίνωνε αύξηση πωλήσεων, αλλά η αύξηση συνοδευόταν από απρόβλεπτες ζημιές. Οι ενοποιημένες πωλήσεις όλων των εταιρειών που συνθέτουν τον όμιλο επιχειρήσεων Alumil αυξήθηκαν κατά 11,9%, φτάνοντας τα €226,2 εκατ. (από €202,1 εκατ. το 2016), όμως το καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων διαμορφώθηκε σε ζημιές €25 εκατ., έναντι οριακού κέρδους €100.000 το 2016. Οι ζημιές επηρέασαν και τη συνολική εικόνα της εταιρείας, δηλαδή επήλθε μείωση στη συνολική οικονομική της θέση.

Με δυο λόγια

Η πορεία της μεγαλύτερης εταιρείας διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα, η οποία διοικείται από ένα ολιγομελές οικογενειακό συμβούλιο με επικεφαλής τον Γιώργο Μυλωνά, πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Ελλάδος, μοιάζει με γρίφο. Οι «έκτακτες» επισφάλειες που παρουσίασε το 2017 και οδήγησαν σε διαγραφή αρκετών εκατομμυρίων απαιτήσεων, οι χειρισμοί με την πώληση των πλειοψηφίας των μετοχών της πιο πολύτιμης θυγατρικής της σε άγνωστους μετόχους και η παρατεταμένη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη