Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cefootball000_dv1961734.jpg
[Oli Scarff/AFP]

Της ΕΡΤ τα καμώματα στη Football League

Η δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ενέκρινε την αγορά δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων της Football League. Όμως η Football League δεν είχε καν δεχθεί πρόταση για την πώληση των δικαιωμάτων. Πώς γίνεται; Η ΕΡΤ μπορεί να κάνει και αυτό.
[Oli Scarff/AFP]

Τους τελευταίους πέντε μήνες, το inside story έχει παρακολουθήσει σε βάθος τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ με μία σειρά ερευνητικών θεμάτων. Σήμερα παρουσιάζουμε άλλη μία σοβαρή υπόθεση, που αφορά στην αγορά από την ΕΡΤ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Ένωσης Ομάδων Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, δηλαδή της Football League.

Σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το Δ.Σ. αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη σχετική εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου, Βασίλη Κωστόπουλου, την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων της Football League. Υπέρ της απόφασης ψήφισαν ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Λεοντής και η Κατερίνα Τσατσαρώνη, ενώ λευκές ψήφους έδωσαν ο Γιώργος Θαλασσινός και ο Τέλης Μεταξάς. Όπως έχουμε επισημάνει ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, η παραπάνω οριακή πλειοψηφία του τρία υπέρ εναντίον δύο κατά ή λευκών συναντάται σε αμφιλεγόμενες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου, όπως η ψήφιση του νέου οργανογράμματος και του νέου Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, αποφάσεις που συχνά μάλιστα οδηγούν σε παραιτήσεις, όπως αυτή του γενικού διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ, Νίκου Μιχαλίτση

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη