Ποιοι θα μοιράσουν και ποιοι θα λάβουν τα €500 εκατ. για τα ελληνικά startups

Το μεγαλύτερο ταμείο συμμετοχών που δημιουργήθηκε ποτέ με στόχο την ενίσχυση startups παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα. Το fund-of-funds αναμένεται να διοχετεύσει περίπου μισό δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις με καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα. Ποιοι θα διαχειριστούν τους πόρους και ποιοι θα δικαιούνται να τους διεκδικήσουν;
Χρόνος ανάγνωσης: 
12
'
[EIF in Greece/European Investment Fund]

Όσο παράξενη κι αν ακούγεται η παρακάτω πρόταση είναι απολύτως ακριβής: Μία από τις μεγαλύτερες αθροιστικές επενδύσεις στην ιστορία των ευρωπαϊκών startups, ανακοινώθηκε και επίσημα τη Δευτέρα στο πλαίσιο της μεγάλης εκδήλωσης «EquiFund στη Στέγη» όπου εκατοντάδες startuppers και επίδοξοι επιχειρηματίες συναντήθηκαν με υποψήφιους επενδυτές και τους διαχειριστές των funds που θα αναλάβουν τη διανομή των επενδυτικών πόρων.

Η θετική αυτή εξέλιξη δυνητικά θα μπορούσε να αλλάξει τον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας. Η δημιουργία νεοφυών, εξωστρεφών και καινοτόμων επιχειρήσεων είναι αν μη τι άλλο ένδειξη υγείας. Πολλοί όμως εκφράζουν αμφιβολίες για την τελική αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος σε μια τόση άρρωστη οικονομία, ενώ άλλοι διατηρούν επιφυλάξεις για τον τρόπο και τον χρόνο διανομής των κονδυλίων. Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία του EquiFund με «προίκα» από €400-500 εκατ. συνιστά μια μοναδική ευκαιρία για την εγχώρια επιχειρηματικότητα. Μένει να αποδειχθεί αν θα την αξιοποιήσουμε.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.