Επιχείρηση «Πειθώ»

Οι έως τώρα προσπάθειες της κυβέρνησης να πειστεί ο κόσμος για το εμβόλιο δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η νέα στρατηγική εντοπίζεται σε τρεις άξονες.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Κινητή μονάδα εμβολιασμού της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας. [7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης]

Μέχρι σήμερα, η προσέγγιση της πολιτείας στην εμβολιαστική εκστρατεία ήταν να απευθύνεται συλλήβδην σε όλο τον πληθυσμό με το επιχείρημα ότι όποιος δεν θέλει να νοσήσει σοβαρά εμβολιάζεται. Τι συμβαίνει όμως καθώς μετακινείται σε ηλικίες που ούτως η άλλως δεν νοσούν σοβαρά με κορονοϊό παρά μόνο σε εξαιρέσεις; Και γιατί σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε ένα νησί όπως η Κρήτη, το ποσοστό των εμβολιασμένων μπορεί να διαφέρει από νομό σε νομό έως και 10 ή 15 ποσοστιαίες μονάδες; Η κυβέρνηση το σκέφτηκε και αλλάζει τακτική.

Πόσο υψηλό είναι το τείχος ανοσίας;

Αν ρωτούσες τη Μαρία Θεοδωρίδου πριν από ένα δίμηνο τι ποσοστό εμβολιασμένων θέλει να πετύχει με την εμβολιαστική εκστρατεία, θα σου έλεγε 60%. Το 60% στα 8,7 εκατομμύρια των ενηλίκων είναι 5,22 εκατομμύρια εμβολιασμένοι. Κατά πάσα πιθανότητα, η κα Θεοδωρίδου και η Εθνική Εμβολιαστική Επιτροπή της οποίας προΐσταται θα πιάσει αυτόν τον στόχο μέσα στον Ιούλιο, αλλά αν το ποσοστό υπολογίζεται στο σύνολο του πληθυσμού, που είναι 10,7 εκατομμύρια κάτοικοι, το τείχος ανοσίας είναι 6,42 εκατομμύρια άτομα. Σε άλλες χώρες το τείχος ανοσίας υπολογιζόταν στο 70%, άρα στα 7,5 εκατομμύρια για την Ελλάδα. Όταν ήρθε η μετάλλαξη Δέλτα, αυτό το τείχος υψώθηκε στο 80%, που πρακτικά σημαίνει ότι 8,56 εκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιαστούν. «Το νούμερο είναι εξωπραγματικό για την Ελλάδα» είπε στο inside story μέλος της Εμβολιαστικής Επιτροπής που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμο διότι μιλούσε χωρίς εξουσιοδότηση. «Να σκεφτείτε ότι στην εθνική εμβολιαστική εκστρατεία κατά της γρίπης το 2009-2010 εμβολιάστηκε μόλις το 9% του πληθυσμού. Κάθε χώρα μετριέται με τον προηγούμενο εαυτό της και εμείς ήδη έχουμε πάει πολύ μακριά».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.