Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
3'
Κείμενο:
pseceimage-6-2.jpg

Ένα σάιτ ανακατευθύνει το ενδιαφέρον για το κόμμα Νίκη στη Νέα Δημοκρατία

Εδώ και λίγες ημέρες, όποιος πληκτρολογήσει niki.gr οδηγείται στην ιστοσελίδα της ΝΔ.

«Τα πράγματα είναι απλά, πρέπει να ανεβάσουμε κι άλλο το ποσοστό μας. Μπορούμε να το πετύχουμε, αλλά πρέπει να συμπιέσουμε και κάποια μικρότερα κόμματα και κομματίδια, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους κυρίως στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε την Τρίτη 20 Ιουνίου από τη Χαλκιδική ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το κόμμα «Νίκη». Έναν παντελώς άγνωστο πολιτικό σχηματισμό στους περισσότερους ψηφοφόρους πριν την 21η Μαΐου, που στις πρώτες εκλογές βρέθηκε στο κατώφλι της Βουλής με ποσοστό 2,92%.

Το κόμμα Νίκη, ορμώμενο από τη Βόρεια Ελλάδα, αυτοπροσδιορίζεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα» και σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να έχει άμεσες ή έμμεσες διασυνδέσεις με φιλορωσικές μονές του Αγίου Όρους –παρά τις διαψεύσεις– και να σχετίζεται με παρεκκλησιαστικές οργανώσεις που έχουν ταχθεί κατά των αμβλώσεων και των εμβολίων.

«Κόμματα τα οποία ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα και νομίζω ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους, ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο μικρό κόμμα», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του σε συγκέντρωση

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη