Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
17'
Κείμενο:
ceesports.jpg
[GameAthlon]

Η ελληνική σκηνή των eSports και η διοργάνωση League of Legends στην Αθήνα

Οι «επαγγελματίες» παίκτες videogames αυξάνονται και στην Ελλάδα, όπου εδώ και χρόνια διοργανώνονται τουρνουά με χρηματικά έπαθλα και μεγάλο ανταγωνισμό. Τι γίνεται όταν το πληκτρολόγιο αντικαθιστά τη μπάλα, ποια είναι η δουλειά των προπονητών και ποιο είναι το κέρδος γι' αυτούς που ασχολούνται;
[GameAthlon]

Στα τέλη Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Fortnite, με τον 16χρονο νικητή να κερδίζει 3 εκατ. δολάρια. Επί 10 εβδομάδες, 40.000 άτομα από όλο τον κόσμο διαγωνίζονταν, για να φτάσουν στον μεγάλο τελικό 100 παίκτες (όλοι αγόρια), οι περισσότεροι μικρότεροι των 16 ετών.

Image
fortniteesports.jpg
Στο παιχνίδι Fortnite οι 100 παίχτες πέφτουν με αλεξίπτωτα σε ένα νησί όπου ψάχνουν για όπλα, δημιουργούν κατασκευές και πολεμούν μεταξύ τους μέχρι μείνει ένας τελευταίος ζωντανός παίχτης. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια σήμερα και έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο των eSports.

Λίγο πριν, το διήμερο 13-14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do Olympic Arena) το Gameathlon, που εδώ και οκτώ χρόνια αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός που σχετίζεται με το gaming στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι φέτος οι μοναδικοί επισκέπτες άγγιξαν τα 19.000 άτομα ενώ οι παίκτες που προσήλθαν για τα τουρνουά τους 2.550, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη διοργάνωση. Το εισιτήριο κόστιζε 5 ευρώ για μία ημέρα ή 7,5 ευρώ για τις δύο.

Image
tae.jpg
Προσερχόμενοι στο Tae Kwon Do. [GameAthlon]

Η πλειονότητα των επισκεπτών ήταν παρέες εφήβων και νεαροί άνδρες 15-25 ετών, αν και δεν έλειπαν οι μεγαλύτερες ηλικίες. Εντυπωσιακός πάντως ήταν ο αριθμός των γονέων που συνόδευαν τα μικρά ανήλικα παιδιά τους και έδειχναν ότι προσπαθούσαν να κατανοήσουν και να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για αυτόν τον καινούριο κόσμο που τόσο γοητεύει την νέα γενιά. Επίσης δεν έλειπαν και αυτοί που στήριζαν τα παιδιά τους στα τουρνουά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη