Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
untitled-1.jpg

Οι Ελληνίδες που θέλουν να κατακτήσουν τις 7 υψηλότερες κορυφές του πλανήτη

Η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη έχουν ήδη κατακτήσει τις 4 από τις 7 κορυφές του Seven Summit. Μιλάμε μαζί τους λίγο πριν ξεκινήσουν για την 5η, την Πυραμίδα Κάρστενς στην Ωκεανία.

«Όσο και αν φαίνεται περίεργο ξεκίνησα την ορειβασία για να ξεπεράσω το πρόβλημα υψοφοβίας που είχα» λέει στο inside story η Χριστίνα Φλαμπούρη. «Πριν μερικά χρόνια βρέθηκα τυχαία σε μια εκδρομή αναρρίχησης, η οποία ήταν σημαδιακή για μένα. Με το που έπιανα τον βράχο και απομακρυνόμουν ένα μέτρο από το έδαφος, με έλουζε κρύος ιδρώτας. Η προσπάθεια μου ήταν απογοητευτική. Εκείνη την μέρα τα παράτησα, αλλά με έτρωγε μέσα μου. Αποφάσισα, λοιπόν, να το καταπολεμήσω. Πλέον το βουνό για μένα δεν είναι απλά μια πρόκληση αλλά τρόπος ζωής και ο φόβος είναι μέρος του. Αρκεί μια βαθιά ανάσα και συγκέντρωση στο στόχο για να τον ξεπεράσω, έστω και προσωρινά».

Η Χριστίνα Φλαμπούρη κάπως έτσι έγινε το 2014 μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών. Η Βανέσσα Αρχοντίδου πριν 14 χρόνια, αναζητώντας ένα χόμπι, γράφτηκε στον Αθηναϊκό Ορειβατικό Σύλλογο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας ορειβατικής αποστολής στην Ελλάδα και γρήγορα γεννήθηκε η φιλία τους και σταδιακά το κοινό όνειρο των 7 Summits, να κατακτήσουν δηλαδή τις 7 υψηλότερες κορυφές των 7 ηπείρων. Πλέον, η Βανέσα και η Χριστίνα παρότι δεν είναι επαγγελματίες αλπινίστριες (πώς θα μπορούσαν άλλωστε στην Ελλάδα;), έχουν μέχρι σήμερα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη