Τι συζητούν οι ελίτ στο Νταβός και πόσο αφορά την κοινωνία

Από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου ένα μικρό χωριό στις Άλπεις θα προσελκύσει, όπως κάθε χρόνο, κορυφαίους πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και οραματιστές από όλον τον πλανήτη. Αλλά οι τρανταχτές απουσίες ηγετών όπως του Τραμπ, του Μακρόν και της Μέι εγείρουν προβληματισμούς για την ουσιαστική χρησιμότητα του φόρουμ.
Χρόνος ανάγνωσης: 
11
'
Η είσοδος του Συνεδριακού Κέντρου στο Νταβός λίγο πριν το άνοιγμα των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 2019. [Fabrice Coffrini/AFP]

H κακοκαιρία και οι χιονοστιβάδες απειλούν και ταλαιπωρούν τους κατοίκους πολλών περιοχών της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά στο Νταβός οι ετοιμασίες για την ετήσια συνάθροιση των ισχυρών του πλανήτη ολοκληρώνονται. Το World Economic Forum θα διοργανωθεί από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου, παρότι σκιάζεται από τις ηχηρές απουσίες που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά και τον προβληματισμό για το αποτύπωμά του στην κοινωνία. Περισσότεροι από 3.000 ηγέτες, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και σημαίνουσες προσωπικότητες της διεθνούς κοινότητας θα ταξιδέψουν μέχρι το ελβετικό χωριό, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Με κεντρικό θέμα την «παγκοσμιοποίηση στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης» και εκατοντάδες παράλληλες συνεδρίες και συζητήσεις, είναι βέβαιο ότι αυτήν την εβδομάδα στο Νταβός θα διατυπωθούν ενδιαφέρουσες απόψεις και θα διακινηθούν χρήσιμες ιδέες και γόνιμες πηγές προβληματισμού.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.