Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
election.jpg
[JOAO LUIZ BULCAO / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP]

Ρεπορτάζ της Στιγμής: Πώς να παρακολουθήσετε τις εκλογές στις ΗΠΑ

Λυσάρι: Πού βλέπουμε τα αποτελέσματα, τι κοιτάμε στον χάρτη, ποιες είναι οι κρίσιμες πολιτείες, πότε θα μάθουμε τα αποτελέσματα.
[JOAO LUIZ BULCAO / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP]

Ποιος θα ξενυχτήσει; Οι αναλυτές λένε ότι ίσως πάρει μέρες μέχρι να μάθουμε τον νικητή – μάλιστα, η ομάδα του Μάικ Μπλούμπεργκ έχει προειδοποιήσει ότι στην αρχή θα φαίνεται σαν να νικά ο Τραμπ, όμως όταν καταμετρηθούν και οι ψήφοι που ταχυδρομήθηκαν (π.χ. η Νεβάδα έχει περιθώριο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου να παραλάβει ταχυδρομικές ψήφους) θα έχει νικήσει ο Μπάιντεν.

Το Axios έφτιαξε το τζιφ.

Image
cc0f33a6-d336-4216-ace5-31f13c69fa23.gif

Πού παρακολουθούμε τα αποτελέσματα

Ο κόσμος ψηφίζει είτε αυτοπροσώπως σήμερα, είτε έχει ήδη ψηφίσει μέσω ταχυδρομικής ψήφου ή ψήφου που έχει ρίξει σε κάλπες σε διάφορα σημεία της πολιτείας του. Οι κάλπες κλείνουν από τη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης στις ανατολικές ΗΠΑ και σε αρκετές πολιτείες ήδη μετριούνται οι ταχυδρομικές ψήφοι.

 

Όλα τα μεγάλα μέσα θα μεταδίδουν ζωντανά τα αποτελέσμα (π.χ. Bloomberg, New York Times) και στο YouTube θα γίνεται live streaming των εκλογών από τα μεσάνυχτα ή και αργότερα (π.χ. The Washington Post, CBS News, ΤΙΜΕ, ABC News).

Παραδοσιακά, το Associated Press βγά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη