Δύο δημόσιες θέσεις και συμμετοχή σε εταιρεία για εκλεκτή της κυβέρνησης

Ο σύζυγος είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ομάδας των 53. Η σύζυγος, συνταξιούχος της Alpha Bank και ιδιοκτήτρια συμβουλευτικής εταιρείας από το 2010. Το 2016 διορίστηκε στο Yπερταμείο (Ε.Ε.ΣΥ.Π.), ενώ προσφάτως τον Απρίλιο του 2019 διορίστηκε για εξαετή θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'
Λεφτά πάντα υπάρχουν για τους εκλεκτούς, όπως γράφει και το σύνθημα στην κεντρική είσοδο της Τράπεζας της Ελλάδος. [Γεωργία Παναγοπούλου/Eurokinissi]

Την ώρα που το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρονται για τα επιδόματα των 50-350 ευρώ το μήνα που η κυβέρνηση δίνει σε κάποιες κατηγορίες φτωχοποιημένου πληθυσμού (παρότι αυτά είχαν ξεκινήσει να δίνονται από την προηγούμενη κυβέρνηση), τοποθετούν τα δικά τους παιδιά σε κρατικές θέσεις με μισθούς πολλών χιλιάδων ευρώ και πολυετή θητεία, ώστε να μην επηρεαστούν από τυχόν αλλαγή κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

Η «τακτοποίηση» βέβαια, είχε ξεκινήσει από την επομένη της ανάληψης της εξουσίας. Αυτή τη φορά όμως, αφορά την επόμενη μέρα και πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία το Μαξίμου θέλει να τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά, ώστε να παραμείνουν στην κρατική μηχανή, ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι τελευταίες τακτοποιήσεις είναι στρατηγικής σημασίας. Αφορά στρατηγικές θέσεις με ισχύ, όπως αυτή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου τοποθετήθηκε η κυρία Βασιλική Θάνου, καθώς το Μαξίμου θέλει να έχει τα επόμενα χρόνια δικό του άνθρωπο εκεί. Μια άλλη κατηγορία αφορά την προσωπική διάσωση φίλων και στελεχών του πολιτικού περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα, σε θέσεις κύρος, προνόμια και πολύ μεγάλους μισθούς. Πρόκειται για τον προσωπικό πολιτικό στρατό του, που θα χρειαστεί να διατηρήσει ακμαίο την επόμενη μέρα μιας πιθανής πολιτικής ήττας.

Στο Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος με εξαετή θητεία

Σε αυτό το πνεύμα, ο πρωθυπουργός τον περασμένο μήνα στις 16 Απριλίου 2019 τοποθέτησε στο Γενικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) την κυρία Όλγα Χαρίτου, προσωπική φίλη του Αλέξη Τσίπρα και σύζυγο του Χριστόφορου Παπαδόπουλου, βουλευτή Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.