Η Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη (ή: προς τι όλη αυτή η φασαρία;)

Στις 21 Αυγούστου 2017, εκατομμύρια τυχεροί που θα βρεθούν σε μια φέτα που διατρέχει διαγώνια τις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα σπάνιο αστρικό φαινόμενο. Και οι περισσότεροι θα το γιορτάσουν με ένα μεγάλο πάρτι.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
[Robin Cordiner]

Η ολική έκλειψη του ήλιου είναι το πιο εντυπωσιακό, το πιο έντονο, απόσκοσμο, συγκλονιστικό ουράνιο θέαμα που μπορεί κανείς να παρατηρήσει με τα μάτια του από τη Γη. Δύο φορές κάθε χρόνο, οι τροχιές της Σελήνης και του Ήλιου διασταυρώνονται, αλλά μόνο δύο φορές κάθε τρία χρόνια η Σελήνη βρίσκεται στη σωστή απόσταση ώστε να κρύψει εντελώς το ηλιακό φως και για λίγα λεπτά να αποκαλύψει τη φωτεινή κορώνα του Ήλιου, που τον υπόλοιπο καιρό κρύβεται πίσω από την εκτυφλωτική λάμψη του.

Aστρονόμοι, επιστήμονες, φανατικοί παρατηρητές και ανυπόμονα πλήθη συρρέουν στο μονοπάτι της σκιάς για να παρατηρήσουν κάθε προσβάσιμη ολική ηλιακή έκλειψη: η μαύρη τρύπα στον ουρανό με τα αχνά ασημένια μαλλιά να χορεύουν γύρω της κάνει τη μέρα νύχτα, τα πουλιά να σωπαίνουν, και ψύχραιμους ανθρώπους να πέφτουν στα γόνατα. Μετά το δέος, την έκσταση και τα δάκρυα, όταν ο Ήλιος αστράψει πάλι πίσω από τη σκιά του φεγγαριού, έρχεται η ερώτηση: «Πότε είναι η επόμενη φορά;»

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.