Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ceekab000_par3638723.jpg
[ARIS MESSINIS/AFP]

Οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ ανοίγουν τον δρόμο στα ιδιωτικά ασθενοφόρα

Ακούμε συνεχώς από τραυματίες και ασθενείς βαριά λόγια για το ΕΚΑΒ, ότι δεν ανταποκρίνεται στην αποστολή του. Το διαπιστώσαμε πρόσφατα, όταν συντάκτης του inside story χρειάστηκε να μεταβεί επειγόντως στο νοσοκομείο· 50 λεπτά μετά την κλήση, το ασθενοφόρο δεν είχε έρθει και μεταφέρθηκε ιδιωτικά. Ας δούμε τι ισχύει με τις διακομιδές σήμερα.
[ARIS MESSINIS/AFP]

Πριν από λίγες μέρες, ένα περιστατικό από την Κέρκυρα πυροδότησε εντάσεις που ξεπέρασαν τα γεωγραφικά όρια του νησιού. Σύμφωνα με καταγγελίες των συνδικαλιστικών σωματείων, στους τηλεφωνητές του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) είχε δοθεί ένα έγγραφο στο οποίο αναγράφονταν τα στοιχεία επικοινωνίας κάποιων ιδιωτικών κλινικών του νησιού. Σε περίπτωση επειγόντων περιστατικών (π.χ. τροχαίο, ανακοπή, αλλεργικό επεισόδιο), που δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν έγκαιρα τα ασθενοφόρα του δημόσιου νοσοκομείου, οι τηλεφωνητές είχαν εντολή να παραπέμπουν τους ασθενείς στα ιδιωτικά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων κατήγγειλε το γεγονός. Ο ιατρικός σύλλογος του νησιού ζήτησε εξηγήσεις για το ποια είναι τα ασθενοφόρα αυτά, σε ποιους ανήκουν και πόσο κατάλληλοι είναι για τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων. Και το ΕΚΑΒ διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια «εξυπηρέτηση» που προσφέρουν αφιλοκερδώς οι συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες.

Με 100.000 κατοίκους και δύο εκατ. τουρίστες φέτος, η Κέρκυρα διαθέτει μόνο δύο ασθενοφόρα

Τα γενικότερα προβλήματα του νησιού, ωστόσο, είναι γνωστά, παρά την τακτική επικοινωνία του νοσοκομείου με το υπουργείο Υγείας εδώ και δύο χρόνια και τις

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη