Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
anoigma.jpg
[JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP]

Eίσαι φεμινίστρια. Γιατί δεν στηρίζεις Χίλαρι;

Οι αμερικανικές εκλογές εξελίσσονται σε κρίση φεμινιστικών αξιών. Μια νέα και καθόλου μπερδεμένη γενιά γυναικών ξαναβάζει τον όρο στον σωστό δρόμο. Μήπως όμως είναι πια πολύ αργά γι' αυτό;
[JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP]

Το 2008 συζητούσαμε για το ποιος συμβολισμός είχε προτεραιότητα: γυναίκα πρόεδρος ή μαύρος πρόεδρος. Για λίγο βέβαια, γρήγορα η θύελλα Ομπάμα μας συνεπήρε όλους και ήρθε να κλέψει την ευκαιρία από τη Χίλαρι.

Όταν λοιπόν η Κλίντον έθετε υποψηφιότητα για τις προεδρικές του 2016, πίστευε (και μαζί πολλοί από εμάς) ότι θα εξαργύρωνε επιτέλους τα μίλια που είχε γράψει ως φεμινίστρια, ότι τώρα θα είναι η ώρα των γυναικών. Όλα αυτά μέχρι να διεκδικήσει το χρίσμα ο Μπέρνι Σάντερς.

Εδώ και μερικές εβδομάδες η καμπάνια Κλίντον προσπαθεί να συνέλθει από ένα σοκ: η Χίλαρι απορρίπτεται από τις νέες γυναίκες, νεότερες εκδοχές του εαυτού της που όμως δεν ταυτίζονται μαζί της.

Η ίδια γυναίκα που ως πρώτη κυρία έδινε φλογερούς λόγους 20 χρόνια πριν στην Κίνα για το πώς «τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα» και έχει το απλόχερο endorsement του εθνικού οργανισμού γυναικών (NOW) και μιας ομάδας 250 ακαδημαϊκών και ακτιβιστών που αυτοαποκαλούνται Feminists for Clinton, σήμερα δεν πείθει τις ψηφοφόρους που έχουν την ηλικία της κόρης της.

«Ο Μπέρνι είναι πιο φεμινιστής από τη Χίλαρι» μου γράφει μια φίλη και δυστυχώς οι πρόσφατες ατυχείς δηλώσεις έκαναν πολύ κόσμο να το πιστεύει.

Image
BAE σημαίνει είτε Before Anyone Else είτε Baby. [JEWEL SAMAD / AFP]
BAE σημαίνει είτε Before Anyone Else είτε Baby. [JEWEL SAMAD / AFP]

Η

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη