Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
ceert000_par7600914.jpg
Το αρχείο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. [Louisa Gouliamaki/AFP]

Τον λόγο έχει ο εισαγγελέας για τις μικτές παραγωγές της ΕΡΤ

Η ιστορία πίσω από ακόμα μία μικτή παραγωγή της ΕΡΤ, της οποίας το κόστος αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ δημοσιογράφων και όχι μόνο.
Το αρχείο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. [Louisa Gouliamaki/AFP]

Μετά την έρευνα σε δύο μέρη που πραγματοποιήσαμε τον περασμένο Ιούνιο για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ΕΡΤ πέντε χρόνια μετά την επιβολή του «μαύρου», από το ρεπορτάζ του inside story προκύπτουν σήμερα νέα σημαντικά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών – χρήματα που αποτελούν πάνω από το 90% των εσόδων της. Αυτή τη φορά, το ρεπορτάζ εστιάζει σε μια ειδησεογραφική εκπομπή, με τίτλο «Η Επόμενη Μέρα», με αφορμή αναρτήσεις του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Αντώνη Αλαφογιώργου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πριν από λίγες ημέρες αντάλλαξε «πυρά» με τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, παρουσιαστή της «Επόμενης Ημέρας», και ζήτησε την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα αναφερόμενος στο κόστος της εκπομπής.

Image
alafogiorgos.jpg
Ενδεικτική ανάρτηση από αυτές που έκανε στο τουίτερ ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αντώνης Αλαφογιώργος.

Ας δούμε όλο το ιστορικό της υπόθεσης από το περασμένο καλοκαίρι, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε να ανανεώσει για άλλη μία σεζόν την εκπομπή «Η Επόμενη Ημέρα»:

Στις 22 Ιουνίου 2018 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Μετά από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης, Παναγιώτη Τσούτσια, ο οποίος υποστήριξε τη συνέχιση της «Επόμενης Ημέρας» και για την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν, το Διοικητικό

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη