Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Tags:
ceromantic.jpg

Είναι η μονογαμική αγάπη η πιο ρομαντική σχέση που υπάρχει;

Ο έρωτας δεν υπακούει σε κοινωνικά στερεότυπα. Όμως η ιδέα πως η ρομαντική αγάπη πάει χέρι-χέρι με τη μονογαμία, είναι μία από τις πιο γερά εδραιωμένες πεποιθήσεις στον κόσμο.

Δεν υπάρχει πλέον τίποτα ασυνήθιστο στο να θέλεις μια ανοιχτή σχέση. Πολλοί που θεωρούν τους εαυτούς τους προοδευτικούς όσον αφορά το σεξ, το φύλο, την αγάπη και τις σχέσεις το γνωρίζουν αυτό. Απλώς σχεδόν κανείς από όσους έχουν ανοιχτή σχέση δεν θέλει να το δηλώσει ανοιχτά. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη για μυστικότητα.

Έχω αποκαλύψει ότι είμαι πολυσυντροφική εδώ και χρόνια. Εξαιτίας αυτού, οι μη μονογαμικοί άνθρωποι που δεν έχουν εκδηλωθεί συχνά αισθάνονται ότι μπορούν να μου μιλήσουν για τις δικές τους καταστάσεις. Όταν πηγαίνω σε συνέδρια, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω όλους τους φιλοσόφους που έχουν κρυφές μη μονογαμικές σχέσεις. Αυτή η ασυμφωνία μεταξύ της πραγματικότητας και της κοινωνικά αναγνωρισμένης πραγματικότητας μπορεί να αποπροσανατολίσει –ο «επίσημος» αριθμός των μη μονογαμικών ανθρώπων στην αίθουσα είναι σχεδόν πάντα ένας (εγώ).

Τι συμβαίνει λοιπόν; Αναμφίβολα υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, αλλά θέλω να μιλήσω για έναν που είναι τόσο ισχυρός όσο και ύπουλος: η μη μονογαμία δεν θεωρείται «ρομαντική».

Η ρομαντική αγάπη θεωρείται ευρέως ότι είναι το καλύτερο πράγμα που έχει να προσφέρει η ζωή. Η «αποτυχία» σε αυτήν συχνά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη