Θα αλλάξουν οι εικονικοί πάροχοι την εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών;

Η Ελλάδα είναι μία από τις τρεις χώρες εντός ΕΕ χωρίς κανέναν εικονικό πάροχο κινητής τηλεφωνίας (MVNO). Αυτό αναμένεται να αλλάξει μετά την απόφαση της ΕΕΤΤ που υποχρεώνει τους εγκατεστημένους παρόχους να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές χονδρικής. Πώς όμως να αλλάξει μια ήδη κορεσμένη αγορά και να επωφεληθούν οι καταναλωτές;
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
[Loic Venance/AFP]

Η χώρα μας, η Βουλγαρία και η Κροατία ήταν οι μοναδικές χώρες της EE στις οποίες δεν δραστηριοποιείται κανένας εικονικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας. Η μοναδική εταιρεία που είχε –αναιμική έστω– παρουσία μέχρι πρότινος ήταν η Cyta, η οποία όμως διέκοψε τη δραστηριότητά της στην κινητή μετά την πρόσφατη εξαγορά της από τη Vodafone.

Μετά τη σχετική ρυθμιστική απόφαση της ΕΕΤΤ, αναμένεται να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον για έναν κλάδο των τηλεπικοινωνιών με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις διεθνώς. Τουλάχιστον μία εταιρεία φέρεται διατεθειμένη να διεκδικήσει στο άμεσο μέλλον μέρος της πίτας εκατομμυρίων της κινητής τηλεφωνίας. Αναφερόμαστε στη Forthnet, η οποία παρότι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μακράς διαδικασίας βολιδοσκοπήσεων και συζητήσεων για πιθανή εξαγορά, φέρεται διατεθειμένη να δραστηριοποιηθεί σύντομα ως εικονικός πάροχος. Παράλληλα, διερευνητικές κινήσεις γίνονται από αρκετές ακόμη εταιρείες, οι οποίες ως τώρα δεν είχαν την παραμικρή σχέση με τις τηλεπικοινωνίες – διαθέτουν όμως διευρυμένη πελατειακή βάση.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.