Συγγνώμη, έμεινα έγκυος

Στα λόγια ξέρουμε να τιμάμε τις μητέρες. Στις πράξεις δεν τα πηγαίνουμε το ίδιο καλά. Ικανοποιώντας το αίτημα των αναγνωστών μας, αναζητήσαμε περιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα όπου παραβιάστηκαν οι ήδη ανεπαρκείς νόμοι για την προστασία της εγκυμοσύνης και της μητρότητας. Τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά.
Χρόνος ανάγνωσης: 
20
'

Σήμερα παρουσιάζουμε το πρώτο από τα θέματα που ψήφισαν οι συνδρομητές μας στην εκδήλωση #YourStory2, που έλαβε χώρα στο βιβλιοπωλείο Ιανός την 29η Μαρτίου. Η Βάλια Πετροπούλου, με την πρότασή της για τις δυσκολίες που συναντούν οι έγκυες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, συγκέντρωσε τις ψήφους του κοινού και πήρε τη τέταρτη θέση στις προτιμήσεις του. Η Κατερίνα Λομβαρδέα ανέλαβε να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε.


Με τη νομοθεσία γύρω από το θέμα της εγκυμοσύνης στην εργασία είχαμε ασχοληθεί εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο, όπου αποκαλύψαμε τα μεγάλα κενά και την ανεπαρκέστατη προστασία για τις εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα και τις αυτοαπασχολούμενες. Αυτή τη φορά, θελήσαμε να μάθουμε από τις ίδιες τις γυναίκες.

Οι περισσότερες ζήτησαν να μας μιλήσουν ανώνυμα. Μόνο μία περίπτωση, που έφτασε στα δικαστήρια, ήταν επώνυμη. Η μεγαλύτερη δυσκολία, μας είπαν, ήταν ο φόβος να μην «σταμπαριστούν» και δεν ξαναβρούν δουλειά. Γρήγορα καταλάβαμε πως η κακομεταχείριση των γυναικών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι –και αυτή– ένα θέμα-ταμπού.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.