Διπλή συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις άδειες

Όποιος νομίζει ότι στον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη (σήμερα θα γνωρίζουμε τους πλειοδότες) τα έχουμε δει όλα, πλανάται πλάνην οικτρά. Αποδεικνύεται ότι κάθε μέρα υπάρχει μία νέα έκπληξη.
Χρόνος ανάγνωσης: 
4
'
[Gerasimos Domenikos/FOSPHOTOS]

Χθες ο Πάνος Κυριακόπουλος, κορυφαίο στέλεχος στις επιχειρήσεις του ομίλου Βαρδινογιάννη, πέρασε το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, όχι ως στέλεχος του Star (Νέα Τηλεόραση ΑΕ), όπως τον γνωρίζουν όλοι, αλλά ως εκπρόσωπος της νεοσύστατης εταιρείας Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία-ITV CP. Η τελευταία συμμετέχει στον διαγωνισμό μαζί με τις άλλες επτά και διεκδικεί μίαν από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Ο ίδιος ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του Star.

Μέχρι τώρα, υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις της σύνδεσης του ομίλου Βαρδινογιάννη με την Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία-ITV CP και τη μητρική της κυπριακή εταιρεία. Χθες ήρθε και η απόδειξη. Έτσι, ο Πάνος Κυριακόπουλος εμφανίστηκε να εκπροσωπεί την παραπάνω εταιρεία ενώ ένα άλλο στέλεχος του ομίλου Βαρδινογιάννη, ο Κάρολος Αλκαλάι, εμφανίστηκε να εκπροσωπεί τη Νέα Τηλεόραση, ιδιοκτήτρια του Star.

Οι εργαζόμενοι

Αυτήν την εικόνα είδαν και ορισμένοι εργαζόμενοι (τεχνικοί) στο κανάλι Star και αμέσως ο συνδικαλιστικός τους φορέας, η ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής), εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας αφενός την έκπληξή της για τη διπλή συμμετοχή του ομίλου στον διαγωνισμό και αφετέρου την ανασφάλεια των εργαζομένων στην περίπτωση που την άδεια πάρει όχι η Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star) αλλά η νεοσύστατη εταιρεία. Οι εργαζόμενοι μάλιστα καλούν την κυβέρνηση να προβεί «στις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσει τους εργαζόμενους του σταθμού».

Oι ανησυχίες των εργαζομένων μπορεί να είναι βάσιμες αλλά ταυτόχρονα υπερβολικές, καθώς υπάρχουν διάφορα σενάρια που μπορεί να συμβούν:

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.