Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
anoigma_alpha.jpg
[Alexandros Katsis/FOSPHOTOS]

Οι κρίσιμες απαντήσεις για τα δάνεια της Alpha Bank

Πέντε ώρες κράτησε η εξέταση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank από την επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια. Η κατάθεση του Δημήτρη Μαντζούνη είχε καθοριστική σημασία, αφού η τράπεζα που εκπροσωπεί είναι ο βασικός χρηματοδότης των μέσων ενημέρωσης που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως “διαπλεκόμενα”.
[Alexandros Katsis/FOSPHOTOS]

Χθες το πρωί πέρασε το κατώφλι της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα δανειοδοτήσεων από τις τράπεζες προς τα κόμματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Δημήτρης Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank. Είναι ο τρίτος τραπεζίτης μετά τους διευθύνοντες συμβούλους της Εθνικής Τράπεζας (Λεωνίδα Φραγκιαδάκη) και της Eurobank (Φωκίωνα Καραβία) που κατέθεσαν στην Επιτροπή. Την άλλη εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς και της Attica Bank.

Image
new-picture-1.jpg

Μια πολύωρη διαδικασία

Η κατάθεση του Μαντζούνη διάρκεσε πέντε ώρες. Ξεκίνησε στις 11 το πρωί, μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης (10.30 π.μ.) και ολοκληρώθηκε ακριβώς στις 4 μ.μ. το μεσημέρι.

Η Alpha Bank δεν έχει δώσει καθόλου δάνεια σε κόμματα –άρα δεν ενεπλάκη άμεσα στην πολιτική διαπλοκή– και τα δάνεια που έδωσε σε μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ήταν τόσο υψηλά όσο αυτά της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης, η Alpha Bank είναι από τις τράπεζες που έχουν λάβει τη μικρότερη οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο των ανακεφαλαιοποιήσεων και επιπλέον, από τα χρήματα που έλαβε έχει αποπληρώσει 940 εκατ. ευρώ την περίοδο της κρίσης, εξαγοράζοντας τις

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη