Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
ceethnikiek4026966.jpg
[Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Δικαστική δικαίωση 22 χρόνια μετά, με αντίπαλο μία τράπεζα

Η απόκρυψη από τοπικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της εξόφλησης μίας οφειλής, έμπλεξε σε μακροχρόνιο Γολγοθά μία οικογένεια από τον Βόλο. Η διαταγή πληρωμής, οι πλειστηριασμοί ακινήτων από την τράπεζα και ο δικαστικός αγώνας για την αποζημίωση... μετά θάνατον.
[Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Πάνω από δύο δεκαετίες, 22 ολόκληρα χρόνια για την ακρίβεια, χρειάστηκε να περάσουν για να αποζημιωθεί μια γυναίκα από το Βόλο για τη δικαστική περιπέτεια και την ταλαιπωρία που υπέστη από μία συστημική τράπεζα η οποία, όπως αποδείχθηκε, ισχυριζόταν ψευδώς ότι δεν είχε εξοφληθεί. Τραγική υποσημείωση: Μέχρι να κινηθούν τα γρανάζια της Δικαιοσύνης, η ενάγουσα απεβίωσε και την υπόθεση συνέχισε να κυνηγάει ο σύζυγος και η κόρη της, ώσπου να εκδοθεί η τελική απόφαση από τον Άρειο Πάγο μόλις τον Μάρτιο που μας πέρασε.

Το πρώτο κεφάλαιο αυτού του δικαστικού «έπους» ξεκίνησε να γράφεται τη μακρινή δεκαετία του 80. Τον Δεκέμβριο του 1983 η Εθνική Τράπεζα χορήγησε σε μία Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία πίστωση με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό μέχρι το ποσό των 20 εκατ. δραχμών (περίπου 59 χιλ. ευρώ σε σημερινά λεφτά). Το ποσό αυτής της πίστωσης στη συνέχεια αυξήθηκε με 42 μεταγενέστερες συμβάσεις.

Δύο χρόνια μετά, στις 27 Ιουνίου 1985, η Ε.Β. (η αρχική ενάγουσα στην υπόθεση που ασχολούμαστε σήμερα) μπήκε ως εγγυήτρια υπέρ της εν λόγω ΑΒΕΕ, που ανήκε στον πατέρα της, για την εξόφληση της ανωτέρω πίστωσης που την εποχή εκείνη είχε αυξηθεί στα 81 εκατ. δραχμές (237.710 ευρώ). Η

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη