Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cover-eurobank.jpg
[Δημήτρης Μιχαλάκης]

Η Eurobank απαντά για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, βρέθηκε χθες μπροστά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και δέχτηκε πληθώρα ερωτήσεων για τα δάνεια που έδωσε η τράπεζα σε κόμματα και ΜΜΕ εν μέσω κρίσης. Το inside story ήταν εκεί.
[Δημήτρης Μιχαλάκης]

Άλλος ένας τραπεζίτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, πέρασε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 από τη δοκιμασία της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης.

85 εκατ. ευρώ τα δάνεια σε ΜΜΕ

Ο κ. Καραβίας δεν πέρασε μια ευχάριστη μέρα, καθώς δεχόταν επί περίπου τρεις ώρες τις πιεστικές ερωτήσεις των βουλευτών. Ήταν όμως καλύτερα προετοιμασμένος από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, η κατάθεση του οποίου προηγήθηκε στην επιτροπή τις προηγούμενες ημέρες, και άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ο κ. Καραβίας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των βουλευτών, χωρίς όμως να πείσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν μπορούν να χωνέψουν πώς οι τράπεζες δανείζουν «αφερέγγυες» επιχειρήσεις και «αφερέγγυους» επιχειρηματίες στα χρόνια της κρίσης, χωρίς να ζητούν επιπλέον προσωπικές εγγυήσεις.

Βασικός σύμμαχος του διευθύνοντα συμβούλου της Eurobank αποδείχθηκε η σχετικά μικρή, σε απόλυτα μεγέθη αλλά και σε σύγκριση με τις άλλες τράπεζες, έκθεση του δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας στον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και στα πολιτικά κόμματα. Διαφορετικά οι ώρες θα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη