Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cevonpierersiemens000_apw2001031285987.jpg
Ο κατηγορούμενος στην Ελλάδα πρώην CEO της Siemens Χάινριχ φον Πήρερ, την ημέρα που η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2001. [Doug Kanter/AFP]

Υπόθεση Siemens: Ποινές προ των πυλών

Εξαντλούνται στη μεγάλη δίκη της Siemens οι μάρτυρες υπεράσπισης των 60+ κατηγορουμένων και αρχίζουν στις 4 Οκτωβρίου οι απολογίες τους. Σύμφωνα με πηγές από την πλευρά των συνηγόρων, η αγόρευση της εισαγγελέως Σκεπαρνιά αναμένεται πριν από το τέλος του χρόνου, ώστε να εκδοθεί η απόφαση έγκαιρα, πριν τις βουλευτικές εκλογές.
Ο κατηγορούμενος στην Ελλάδα πρώην CEO της Siemens Χάινριχ φον Πήρερ, την ημέρα που η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2001. [Doug Kanter/AFP]

Όταν στις 20 Σεπτεμβρίου δικάσθηκε στον Άρειο Πάγο η αναίρεση των συνηγόρων του Τάσου Μαντέλη για την απόφαση του εφετείου (που τον καταδίκασε σε φυλάκιση 5 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα), οι συνήγοροι του πρώην υπουργού επιχειρηματολογούσαν μερικές ώρες. Ο εισαγγελέας μόλις λίγα λεπτά. Από αυτό και μόνο το στοιχείο, οι συνήγοροι του κ. Μαντέλη φαίνεται να μην έχουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας με την αίτηση αναιρέσεως. Το κράτος βιάζεται να τελειώσει με τα δικαστήρια του συμπλέγματος Siemens, για να έχει μία δικαστική απόφαση πριν από τις εκλογές και είναι πλέον συνείδηση των διαδίκων ότι όσα στοιχεία και αν εισφέρθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, οι βαριές ποινές είναι προ των πυλών.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Καταρχάς, οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων δεν απέφυγαν τον πειρασμό, ακόμα και αν κατέθεταν απαλλακτικά για κάποιους από τους κατηγορουμένους, να καταφύγουν σε φράσεις όπως «όλη η πιάτσα βοούσε ότι είχαν καταβληθεί χρήματα (σ.σ. μίζες)», όπως είπε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Cosmote Βαγγέλης Μαρτιγόπουλος.

Ξεκινούν οι απολογίες και οι δίκες C4I και ΟΣΕ

Καθώς αναμένεται να τελεσιδικήσει η υπόθεση Μαντέλη μετά την απόρριψη της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη