Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
cespyware.jpg

Το διαχρονικό ενδιαφέρον των ελληνικών αρχών για λογισμικά κατασκοπίας

Μετά την αποκάλυψη του inside story για παρακολούθηση δημοσιογράφου με spyware, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι «οι ελληνικές αρχές δεν χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα λογισμικά». Όμως η Ελλάδα ενδιαφέρεται για αυτά τα λογισμικά ήδη από το 2011.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις επιχειρούν από το 2011 να αγοράσουν ένα σύστημα διείσδυσης στα λειτουργικά συστήματα αρχικά των υπολογιστών και στη συνέχεια των έξυπνων κινητών, όπως αποδεικνύουν πολλά από τα 1.300 emails της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που δημοσιεύθηκαν στο Wikileaks μετά από χακάρισμα του σέρβερ της το 2015.

«Αγαπητέ Μάρκο, ακόμη περιμένω διευκρινίσεις από τις πωλήσεις μας σχετικά με την ευκαιρία στο Μεξικό – ελπίζω να σας ενημερώσουμε σύντομα. Στο μεταξύ, έχουμε νέες ευκαιρίες που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας και να τσεκάρουμε αν υπάρχει το πράσινο φως για να προχωρήσουμε σε προσφορά RCS (σ.σ.: Remote Control System, στα ελληνικά Σύστημα Απομακρυσμένου Ελέγχου, δηλαδή στην περίπτωση αυτή spyware).

  • Ελλάδα – πελάτης είναι η τοπική Αστυνομία. Είναι επείγον το ζήτημα. Θα υποβληθεί πρόταση σε μία εβδομάδα περίπου.
  • Τσεχική Δημοκρατία – ο πελάτης είναι το υπουργείο Εσωτερικών. Έχουμε προγραμματίσει μια συνάντηση και θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τη λύση RCS.
  • Βιετνάμ – πελάτης είναι το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας. Αυτός είναι ήδη πελάτης μας και θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τη λύση RCS.

Θα το εκτιμούσα εάν θα είχα τα σχόλιά σας σχετικά με αυτές τις ευκαιρίες το συντομότερο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη