Υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας: Με πρόσωπο συναίνεσης στον Ιανό

Οι Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπακογιάννης και Νίκος Σοφιανός πραγματοποίησαν το πρώτο άτυπο ντιμπέιτ ενόψει των δημοτικών εκλογών. Κυριάρχησαν το κλίμα συναίνεσης, τα πικαρίσματα και τα χειροκροτήματα ένθερμων υποστηρικτών.
Χρόνος ανάγνωσης: 
15
'
Οι τέσσερις υποψήφιοι για τον δήμο Αθηναίων με τη δημοσιογράφο, Μαργαρίτα Πουρνάρα, συντονίστρια της συζήτησης.

Την περασμένη Τετάρτη την πέρασα μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων. Ξεκίνησα από το σπίτι μου στον Βοτανικό, «κάτω από τις γραμμές», όπως συνηθίζουμε να λέμε στη γειτονιά, πήγα στο γραφείο κοντά στο Σύνταγμα και περπάτησα σε μία σειρά από συνοικίες της πόλης, κυρίως Κουκάκι και Παγκράτι, για μερικά επαγγελματικά ραντεβού. Η περιήγηση μού θύμισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όσοι γυρίζουμε στο αστικό κέντρο: πεταμένα λάδια από τα συνεργεία του Κεραμεικού σε κάδους ανακύκλωσης, ποτάμια νερού που το κάνουν αδύνατο να διασχίσεις την Κωνσταντινουπόλεως, σπασμένα μάρμαρα στο Σύνταγμα, βρώμικα πεζοδρόμια και όγκοι σκουπιδιών στο Μοναστηράκι, τοξικοεξάρτηση και πορνεία στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, ανασφάλεια από την αύξηση της εγκληματικότητας δρόμου. Θεώρησα ότι αυτά τα προβλήματα ήταν ένας καλός λόγος για να παρακολουθήσω από κοντά το πρώτο άτυπο «ντιμπέιτ» που έλαβε χώρα στον Ιανό το βράδυ αυτής της ημέρας ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφίους για τον δήμο της Αθήνας: τον Παύλο Γερουλάνο από το ΚΙΝΑΛ, τον Νάσο Ηλιόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Κώστα Μπακογιάννη από τη ΝΔ και τον Νίκο Σοφιανό από το ΚΚΕ.

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Καθώς κατέβαινα τη Σταδίου για να πάω στην εκδήλωση, είχα ενδοιασμούς μήπως η κουβέντα καταλήξει σε μία «σούπα» συνεχούς αντιπαράθεσης μεταξύ των τεσσάρων, ανάλογης με αυτήν που βλέπουμε μέσα και έξω από τη Βουλή μεταξύ των κομμάτων που τους στηρίζουν. Και αυτό θα ήταν ιδιαίτερα λυπηρό, ειδικά στο πλαίσιο της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, αφού με το νέο νομοθετικό πλαίσιο η δημοτική αρχή θα κληθεί να λειτουργήσει με απλή αναλογική, κάτι που σημαίνει ότι αν οι παρατάξεις δεν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν από κοινού λύσεις, δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.