ΑΙ και ρομπότ στην ατζέντα του Νταβός

Είναι σημαντικότερη για την ανθρωπότητα η τεχνητή νοημοσύνη από τον ηλεκτρισμό και τη φωτιά; Πάντως ήταν ένα από τα καυτά θέματα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
[World Economic Forum/flickr]

Όσο τα εγχώρια ΜΜΕ παρακολουθούσαν το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός, το ενδιαφέρον των διεθνών media μαγνήτισαν οι τοποθετήσεις πολιτικών, επιχειρηματιών και διανοητών αναφορικά με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Οι εξελίξεις εξάλλου στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, της αυτόνομης μετακίνησης και όλων των συναφών κλάδων είναι καταιγιστικές. Όπως σημειώναμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, οι πυλώνες έχουν ήδη μπει, αλλά σίγουρα μένουν πολλά να γίνουν, ώστε το όραμα να υλοποιηθεί ορθά, και κατά το δυνατό χωρίς συνέπειες για την ανθρωπότητα.

 

Αυτά τα «πολλά που μένουν να γίνουν» βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας και συνιστούσαν τον βασικό άξονα πολλών πάνελ και ομιλιών στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Για πρώτη φορά σε τόσο συντονισμένη και εκτεταμένη βάση εκφράστηκαν δημοσίως (αλλά και ιδιωτικώς) οι ελπίδες, οι προοπτικές και οι προβληματισμοί για το μέλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται από τις τεχνολογίες αιχμής. Πολιτικοί και επιχειρηματικοί ηγέτες, ειδικοί, επιστήμονες και διανοητές καλούνται να θέσουν τις βάσεις της αναπόδραστης εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης, που ακροβατεί ανάμεσα στην προοπτική της εντυπωσιακής προόδου και την πιθανότητα της απόλυτης καταστροφής, πριν είναι αργά.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.