Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cover-we.jpg
[World Economic Forum/flickr]

ΑΙ και ρομπότ στην ατζέντα του Νταβός

Είναι σημαντικότερη για την ανθρωπότητα η τεχνητή νοημοσύνη από τον ηλεκτρισμό και τη φωτιά; Πάντως ήταν ένα από τα καυτά θέματα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
[World Economic Forum/flickr]

Όσο τα εγχώρια ΜΜΕ παρακολουθούσαν το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός, το ενδιαφέρον των διεθνών media μαγνήτισαν οι τοποθετήσεις πολιτικών, επιχειρηματιών και διανοητών αναφορικά με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Οι εξελίξεις εξάλλου στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, της αυτόνομης μετακίνησης και όλων των συναφών κλάδων είναι καταιγιστικές. Όπως σημειώναμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, οι πυλώνες έχουν ήδη μπει, αλλά σίγουρα μένουν πολλά να γίνουν, ώστε το όραμα να υλοποιηθεί ορθά, και κατά το δυνατό χωρίς συνέπειες για την ανθρωπότητα.

 

Image
39089640304_f719437a37_k.jpg
[World Economic Forum/flickr]

Αυτά τα «πολλά που μένουν να γίνουν» βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας και συνιστούσαν τον βασικό άξονα πολλών πάνελ και ομιλιών στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Για πρώτη φορά σε τόσο συντονισμένη και εκτεταμένη βάση εκφράστηκαν δημοσίως (αλλά και ιδιωτικώς) οι ελπίδες, οι προοπτικές και οι προβληματισμοί για το μέλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται από τις τεχνολογίες αιχμής. Πολιτικοί και επιχειρηματικοί ηγέτες, ειδικοί, επιστήμονες και διανοητές καλούνται να θέσουν τις βάσεις της αναπόδραστης εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης, που ακροβατεί ανάμεσα στην προοπτική της εντυπωσιακής προόδου και την

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη