Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
ce000_938989.jpg
[John MACDOUGALL / AFP]

Τρεις φορές πιο φθηνά τα rapid test σε διαγωνισμό του ΙΦΕΤ από εκείνα της Περιφέρειας Αττικής

Νέα ερωτήματα εγείρονται για το κατά πόσον ήταν συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο η πρόσφατη προμήθεια 107.066 rapid test από την Περιφέρεια Αττικής προς €9,26 το ένα, όταν η ίδια ανάδοχος εταιρεία προσέφερε το ίδιο προϊόν σε διαγωνισμό του ΙΦΕΤ προς μόλις €3,2.
[John MACDOUGALL / AFP]

Μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των rapid test που προσφέρει συγκεκριμένη εταιρεία σε ανοιχτές ή κλειστές διαδικασίες προμήθειας του Δημοσίου στις οποίες συμμετέχει, διαπιστώνει έρευνα του inside story σε έγγραφα πρόσφατων διαγωνισμών και αναθέσεων.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Με το θέμα ασχοληθήκαμε αρχικά την 1η Φεβρουαρίου 2021, όταν δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ με τίτλο «Τα υπερτιμολογημένα rapid test της Περιφέρειας Αττικής». Αφορμή στάθηκαν επώνυμες καταγγελίες περιφερειακών συμβούλων αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, που συνόδευαν την ανάθεση της 12ης Ιανουαρίου για την προμήθεια 107.066 τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού μάρκας JOYSBIO στην εταιρεία AMANI SWISS (CYPRUS), συμφερόντων Θεόδωρου Καρυπίδη, προς €9,26 το ένα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το inside story, η AMANI SWISS (CYPRUS), σε πρόσφατο ανοιχτό διαγωνισμό του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) στον οποίον συμμετείχε, σε σύνολο 21

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη