Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κείμενο:
science.jpg
O Στιούαρτ Μάλκολμ, γιατρός σε δωρεάν κλινική στο Χάιτ Άσμπουρι του Σαν Φρανσίσκο, ενημερώνει τους αστέγους για τον κορονοϊό, 17 Μαρτίου 2020. [JOSH EDELSON / AFP]

Ευτυχώς γνωρίζουμε πολλά για τον κορονοϊό. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε τα πάντα

Πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα; Πόσο εύκολα μπορώ να μολυνθώ από τον ιό και για πόσο θα τον μεταδίδω; Πόσο φονική θα αποδειχθεί η νόσος COVID-19; Οι ειδικοί απαντούν σε φλέγοντα ερωτήματα και αντλούν χρήσιμα συμπεράσματα από την ανάλυση δεδομένων και τις πρώτες κλινικές και εμπειρικές παρατηρήσεις από τη μάχη της επιστήμης με τη νόσο COVID-19.
O Στιούαρτ Μάλκολμ, γιατρός σε δωρεάν κλινική στο Χάιτ Άσμπουρι του Σαν Φρανσίσκο, ενημερώνει τους αστέγους για τον κορονοϊό, 17 Μαρτίου 2020. [JOSH EDELSON / AFP]

Η πολυεπίπεδη μάχη με τον νέο κορονοϊό δεν δίνεται μόνο σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας, αλλά και σε εργαστήρια και ερευνητικά ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο. Ερευνητές από πολλά επιστημονικά πεδία αναλύουν δεδομένα, μελετούν, δημοσιεύουν αναφορές και αναλύσεις, και αναζητούν απαντήσεις σε φλέγοντα ερωτήματα για τον ιό SARS-CoV-2, και την ασθένεια COVID-19 που προκαλεί. Ήδη έχουν ανέβει στο PubMed πάνω από 1.000 επιστημονικές δημοσιεύσεις και δεκάδες προστίθενται καθημερινά, αναδεικνύοντας την αποφασιστικότητα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας να κατανοήσει και να αναχαιτίσει τον ιό. Να σημειώσουμε βέβαια ότι πολλές εξ αυτών δεν έχουν αξιολογηθεί από κριτές, επομένως είναι περισσότερο χρήσιμες για την επιστημονική κοινότητα, παρά για το ευρύ κοινό.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα ώστε όλοι οι αναγνώστες να έχουν πρόσβαση στις έρευνες μας για τον κορονοϊό.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Το αδρό συμπέρασμα είναι ότι ευτυχώς γνωρίζουμε ήδη πολλά για τον κορονοϊό, και κάθε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη