Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
cevarnava.jpg
Στιγμιότυπο από πρόσφατο πάρτι στην πλατεία Βαρνάβα.

Γιατί είναι απούσα η αστυνομία από την πλατεία Βαρνάβα;

Στη γνωστή πλατεία του Παγκρατίου τις τελευταίες εβδομάδες μαζεύεται κόσμος που κάνει πάρτι μέχρι το πρωί. Η απάντηση της αστυνομίας στο inside story για το πώς προστατεύει τους πολίτες είναι ότι ο «επιχειρησιακός σχεδιασμός» αυτόν τον καιρό προβλέπει μόνο προτροπές.
Στιγμιότυπο από πρόσφατο πάρτι στην πλατεία Βαρνάβα.

Τετάρτη πρωί στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Καθώς τη διασχίζω βλέπω ηλικιωμένους να κάθονται στα παγκάκια φορώντας τις μάσκες τους και να συζητούν· κάποιοι βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους, άλλοι περιμένουν έξω από τις καφετέριες να παραλάβουν τον πρωινό καφέ τους. Θα έλεγα ότι είναι μια αρκετά συνηθισμένη εικόνα για μια ζωντανή περιοχή της Αθήνας.

«Μην την βλέπεις έτσι αγγελική την πλατεία» μου λέει μια κάτοικος της περιοχής. «Το βράδυ γίνεται κόλαση».

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Τα πάρτι της πλατείας

Όπως και οι περισσότεροι –μη κάτοικοι της περιοχής– έτσι κι εγώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είδα με μεγάλη έκπληξη τα βίντεο και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, που έδειχναν μια πλατεία Βαρνάβα ασφυκτικά γεμάτη με κόσμο, με μουσική στην διαπασών και πολλούς να χορεύουν στον δρόμο. Το παρακάτω βίντεο της Καθημερινής υπο την δημοσιογραφική επιμέλεια του Λουκά Βελιδάκη συνοψίζει τα γεγονότα:

 

 

«Αυτό το οποίο βλέπουμε είναι πρωτοφανές

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη