Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ceruni362239.jpg
[Alissa Everett/UNICEF]

Η πανδημία πλήττει δυσανάλογα τα φτωχά παιδιά του κόσμου

Ο Αντρέα Γιακομίνι, εκπρόσωπος του ιταλικού τμήματος της UNICEF, μιλά στην Ελιζαμπέτα Καζαλότι για τον αντίκτυπο της πανδημίας στα παιδιά των πιο φτωχών χωρών του πλανήτη, που είναι εκτεθειμένα σε κάθε λογής κίνδυνο.
[Alissa Everett/UNICEF]

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πανδημία του κορονοϊού είναι μία μεγάλη πρόκληση για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μέχρι σήμερα έχει κοστίσει τη ζωή σε κοντά 3.000.000 συνανθρώπους μας παγκοσμίως, ενώ ο επίμονος ιός βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας και καθημερινά επιτίθεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Υπάρχουν ωστόσο και τα «αόρατα» θύματα της πανδημίας, εκείνα για τα οποία σπανίως μιλούν τα δυτικά ΜΜΕ και ας είναι μέρος της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας μας. Κοντά ή μακριά μας, τα παιδιά και οι κάτοικοι των υπό ανάπτυξη χωρών πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα για την πανδημία και συγχρόνως έχουν μειωμένη πρόσβαση στο εμβόλιο, το πιο ισχυρό όπλο ενάντια στον ιό. Αν αναλογιστούμε ότι τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για 168 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως για σχεδόν έναν χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν την απαραίτητη υποδομή για να πλύνουν τα χέρια τους με νερό και σαπούνι στο σπίτι, κατανοούμε τη διάσταση του προβλήματος και τον χώρο που εμείς οι ίδιες οι αναπτυγμένες κοινωνίες αφήνουμε στον ιό – και όχι μόνο.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη